Због љубави се отиснуо у Салвадор: Необична прича златног Микеца

Телеграф
Због љубави се отиснуо у Салвадор: Необична прича златног Микеца

Дао је Дамир Микец свима у Србији поново разлога за радост, пошто је на Олимпијским играма у Паризу, заједно са Зораном Аруновић, освојио златну медаљу.

Ипак, мало људи зна детаље из приватног живота златног српског олимпијца, а један од њих је и да је у браку са Мелисом Ивет Перез Карбало, стрелкињом из Ел Салвадора.

Занимљиво, њихова љубавна прича није ни мало обична, већ је једна од оних, које би могле да послуже као инспирација за филм, или неки добар позоришни комад.

Упознали су се на такмичењу

Микец је своју изабраницу упознао далеке 2005. године, на једном такмичењу у Атланти.

Остали су у контакту, а Дамир је једном приликом открио да су контакт одржавали само преко мејла, с обзиром да тада није постојао други начин.

"То је био мој први наступ на свјетским такмичењима. Послије мјесец дана од првог виђања у Америци, срели смо се у Минхену на Свјетском Купу и тада смо схватили да смо једно за друго“, рекла је Мелиса својевремено за Телеграф. 

Занимљиво, Телеграф је једном приликом одрадио интервју са брачним паром Микец, гдје су открили све детаље своје приче.

"Ипак, ја сам се вратила у Салвадор, а Дамир у Србију и пошто тада није било скајпа, вибера и осталих ствари, комуницирали смо преко мејла. Било је веома романтично то вријеме, ишчекивања мејлова, ишчекивања када ћемо се видјети. Пошто није било боље друге комункације, мејлови су били као писма“, рекла је тада Мелиса.

Било је ту разних дешавања...

"Дешавало се да се спремам за такмичење, онако срећан што ћу је видјети, а рецимо она се не појави из ко зна ког разлога. Други пут она дође, а ја не одем на такмичење“, рекао је Микец тада.

А, онда је одлучио да оде у Салвадор...

"Послије двије године, наставили смо да се виђамо по такмичењима, да се дописујемо, чујемо, а 2009. године ја сам одлучио да одем у Салвадор и упознам њену породицу. Прошло је четири године и хтио сам да знам да ли ће ту нешто бити или не“, рекао је.

Ипак, тамо га је сачекало изненађење...

"Мислим да су сви у Салвадору знали за Дамира, јер сам им ја само причала о њему. Толико сам причала о њему, да је моја мајка рекла 'Ко је тај Дамир кад причаш толико о њему' и једва је чекала да га упозна. Она је знала да, ако желимо да будемо заједно, он мора да дође у Салвадор или да ја одем у Србију“, открила је Мелиса.

Она је испричала како је дошло до селидбе у Београд.

"Тада када је дошао причали смо озбиљно, објаснио ми је каква је ситуација у Србији, шта могу да очекујем и ја сам донијела одлуку да дођем. Ипак, тек сам дошла 2010. године. Остала сам због факултета још годину дана у Салвадору и један дан ме звао Дамир и рекао 'Долази одмах' и ја сам се спаковала“, рекла је она.

Послије 10 мјесеци у Србији двије свадбе

"Морали смо тако, јер њени нису могли да дођу овдје, а моји у Салвадор, ипак је то скуп пут, који траје 24 сата. Овдје је свадба била на Ушћу, тако да смо се у у Београду вјенчали поред воде“, рекао је Дамир тада.

Упозната је Мелиса и са навијачким дешавањима у Србији...

"Били смо на првом мечу Евролиге против Локомотиве и било је супер. Пошто Дамир навија за Звезду тако сам и ја навијач црвено-бијелих, али знам да је велики ривалитет са Партизаном. Код нас у Салвадору тога нема“, открила је она тада за Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана