Зашто вас људи заволе тек када их избришете из живота?

ГС
Foto: Илустрација

Ако вам партнер или пријатељ неко не узвраћа истом мjером као што ви дајете њему – не трудите се узалуд, продужите даље.

Неки људи вас не цијене – све док не одете. Када им више не будете давали подршку, коју су прихватали као дужност, када им више не будете писали пријатне СМС-ове, које су игнорисали, када их више не будете сретали раширених руку сваки пут када покуцају на ваша врата усред ноћи и када више не будете чекали њихов позив.

Неки људи не схватају колико сте их јако вољели, све док не могу да нађу неког другог ко би их волио исто толико јако. Када не могу да нађу некога ко би волео све оно што су и какви су, ко би их гледао буквално као да су једини, ко би им омогућио да се осјећају као код куће – безбједно и заштићено од хаоса цијелог свијета.

Неки људи ће покушати да задобију вашу пажњу тек тада када престанете да им је указујете. Када престанете да лајкујете све њихове постове, зовете усред дана да кажете како их пуно волите, када престанете да им купујете ситнице, које су споменули у случајном разговору и када престанете да остављате све и журите да им помогнете, када им је потребно.

Неки људи ће покушати да вас освоје тек након што су вас изгубили. Када схвате да имате и друге опције, када схвате да ће неко други да се односи према вама боље него они, када схвате да више нисте вољни да будете њихова варијанта, кад схвате колико су били себични.

Неким људима ћете недостајати тек када их заборавите. Када заборавите да им честитате рођендан, када заборавите њихову омиљену пјесму, њихове тајне, када одбаците све успомене. Када заборавите каква су осјећања у вама изазивали.

Неки људи ће почети да вас поштују тек када одете. Када схвате да сте се жртвовали због њих, када схвате колико пута сте ишли против себе, попуштали им, кад схвате колико сте им пута изнова и изнова опраштали. Када схвате да сте отишли, јер вам је било доста свега, јер су помијешали ваше стрпљење и разумијевање са слабошћу, пише Сенса. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана