Зашто су особе са рупице на образима толико посебне!? Дуго се вјеровало да су насљедне, али...

ГС
Foto: Илустрација

Рупице на образима симбол су слаткоће, дражесности и шарма.

Другима су симпатични, привлачни и лијепи, а посебне су баш зато што их има тако мало људи.

Само 20 посто популације има рупице на образима. Дуго се сматрало да су наслиједне, али савремена медицина говори да то није баш тако.

Ако оба родитеља имају рупице на образима, то не значи да ће их и њихово дијете сто посто имати. Професор Џом МекДоналд са Универзитета "Делаваре" сматра да су рупице још увијек једна велика мистерија.

Ријеч је заправо о природном дефекту великог јабучног мишића. Видимо их обично када се људи смијеше као удубљења у кожи образа.

Већина људи има двије рупице, по једну на сваком образу, а врло је ријетко се може десити да имају само једну.

Рупице нас обично подсјећају на слатке бебе због чега су нам и људи с њима дражи и слађи.

Постоји теорија и да рупице служе како бисмо лакше препознали осјећања њихових власника. Рупице су некада биле толико популарне да су људи покушавали да их направе вјештачки. Због тога су направљене и справе попут машине за рупице. Она је направљена давне 1936. али се убрзо показало да је била промашај.  Данас је могуће направити их "козметичким захватом".

Људи с рупицама су се показали као истрајни и поуздани. Они живе живот пуним плућима. Одлични су пријатељи јер су врло саосјећајни и брижни па сви воле да дијеле своје проблеме и срећу с њима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана