Зашто неки људи старе бријаче трљају о фармерке?

ГС
Foto: Илустрација

Шта радите са својом кожом прије бријања, подједнако је важно као и како се бринете о свом бријачу.

Једна од ствари која уништава ваш бријач јесте сапуница која се формира током купања. Већина бријача обложена је тефлоном, тако да талог креме може да раствори премаз и може да доведе до слабљења, па чак и рђања сечива.

Важно је да увијек добро исперете вишак купке или креме за бријање под млазом топле воде и то са обе стране. Такође, након испирања можете феном за косу на кратко просушити сјечиво бријача.

Влажан жилет, осим што може да зарђа, препун је длачица, мртвих ћелија коже, али и најразличитијих бактерија и све то заједно може изазвати инфекције, иритацију коже и урасле длаке. Зато је важно да жилете мијењате што чешће, а да оне кориштене пре нове употребе пребришите алкохолом, а затим када завршите свој хигијенски ритуал осушите их пешкиром и ставите у ормарић гдје ће бити заштићен од влаге и бактерија.

Скоро је на интернету испливао јако занимљив трик за ефикасно чишћење бријача, као и за продужетак његовог трајања. Све што је потребно је да бријач протрљате пар пута о старе фармерке (дио тканине), с тим да сјечива директно додирују тканину, преносе Новости.рс

Исти ефекат можете постићи када бријачем прелазите преко коже у смјеру раста длачица. Приликом овог поступка неће уклонити длачице са ваших ногу, али ће се сјечиво очистити.

Након што сте око 10-ак пута протрљали бријач о фармерке, видјећете разлику, преноси Б92.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана