Зашто не треба гледати профиле потенцијалних партнера на друштвеним мрежама

Kliks
Foto: Pixabay

Када нађе симпатију, прво што већина људи данас учини је да добро прегледају њихове друштвене мреже. Некада се то претвори у нешто више, па се зна десити да нам пређе у навику провођење времена на њиховим профилма.

 Један стручњак сада је објаснила зашто то није добро.

Лиса, терапеут за породицу, брак и трауму недавно је подијелила занимљиво размишљање, а које се тиче друштвених мрежа наших потенцијалних партнера.

Наиме, она је објаснила зашто је с пихолошке стране важно избјегавати гледање профила "потенцијалног партнера" на Инстаграму. Лиса тврди како гледање нечијих прича и фотографија током почетне фазе свиђања може довести до превише размишљања о томе шта та особа ради и с ким проводи вријеме.

"У почетној фази, када почнете гледати њихове профиле и 'уђете' у њихов свијет, највјероватније да ће вам се то некако одбити о главу", тврди Лиса, па наставља: "Почећете размишљати о стварима попут: 'Ко је та дјевојка?', 'Ко им се свиђа?' и 'Гдје се сад налазе?'", додала је она.

На профилу гдје често дијели савјете о везама, пријатељству и менталном здрављу, Лиса је нагласила да због Инстаграма можемо постати превише опсједнути животом некога кога не познајемо у потпуности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана