Зашто људи једу поморанџе у току туширања? Тренд који је обишао свијет

ГС
Зашто људи једу поморанџе у току туширања? Тренд који је обишао свијет

Имали смо прилику да присуствујемо разним трендовима у протеклих неколико година, међутим, неки су по својој несвакидашњости заржали мјесто популарности.

На друштвеној мрежи „ТикТок“ осванули су видеи преко којих је тешко прећи. Тачније, погледају се и по неколико пута. Брига о смањењу стреса је њихова водећа тема

Наиме, започео је тренд једења поморанџи за вријеме туширања. 

Колико год ово испрва чудно дјеловало, временом ћете виђати све више људи на „ТикТоку“ како говоре ствари попут: „Ако до сада нисте јели помораднџу док се туширате, онда о морате покушати под хитно!“; „Ово ми је званично нова омиљена ствар“; „Постала сам друга особа од како сам почела да једем поморанџе за време туширања“ и много сличних коментара.

О чему је ријеч?

Велики је број питања која бисмо поставили везано на ову тему, али почећемо од бенефита који су поента ове занимљиве рутине.

Домаћи спа-ужитак

У питању је једноставно сабирање: поморанџа и водена пара дају идеално опуштање. Додуше, било који цитрус у комбинацији са купатилом пуним водене паре пружиће нам прави ужитак и опуштање.

Кажу да, наводно, топлота туша појачава мирис и укус поморанџе, што утиче на побољшање вашег расположења.

Мање љепљивог нереда

Ако сте довољно среćни да имате посебно сочну наранџу, једење под тушем елиминише било какав љепљиви неред. Може се рећи да се опраштате од љепљивих руку, с обзиром на то да их можете одмах опрати, без било каквог нервирања - практично.

Брига о самом себи

Ова свакодневна радња може се једном воћком претворити у право уживање и опуштање. Већину подсјећа на додавање миришљавог уља када су у сауни.

- Мирис је заиста моћан начин да утичемо на наше емоције - конкретно, цитруси дају енергију, побољшавају расположење и смањују стрес. Једна ствар која би могла да буде добра комбинација за повеćање енергије је да хладите воду у последњем тренутку туширања да бисте искористили предности хладног туширања или хладног роњења, који смањују стрес уз помоć енергије и опуштајуćег љуштења поморанџе на почетку туширања, када је вруће, наводе стручњаци.

Али ипак, неки доктори говоре како је можда боље да се људи фокусирају на све бенефите поморанџе генерално, а не да је доводе у везу са временом туширања, преноси портал Јаху.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана