Вјерује се да испуњава сваку жељу: Ово је молитва Светом Василију Острошком

ГС
Вјерује се да испуњава сваку жељу: Ово је молитва Светом Василију Острошком

У недјељу славимо Светог Василија Острошког, празник који се веома поштује у нашем народу.

Уколико желите да замолите светог Василија Острошког за било какву помоћ, изговорите ову молитву:

"Свети Василије, велики угодниче Божији, помози свима па и мени. Велики бранитељу вјере Православне, одбрани и нас који твоју Свету вјеру држимо, и с надом теби приступамо.

Свети Василије, велики угодниче Божији, помози свима па и мени. Велики бранитељу вјере Православне, одбрани и нас који твоју Свету вјеру држимо, и с надом теби приступамо. Велики архијереју Божији, помоли се Богу Сведржитељу за све људе твоје, па на посљетку и за мене недостојног и посљедњег. Тврдошки витеже и Острошки подвижниче, спасавај нас од беда видљивих и невидљивих.

Запалила те је Српска земља као вјечну свијећу пред престолом Бога Живога, па нам сада освјетли путеве и разагнај тугу. Молитвама и сузама загријевао си хладну пештеру Острошку, па загриј сада Божијим духом и срца наша, да се спасемо и прославимо Бога свевишњега и тебе Свеца Божијега.

Са свих страна свијета притицали су ћивоту твоме болни и невољни, и ти си им помагао: демоне одгонио, везе ђавоље раскидао, и здравље душевно и тјелесно људима даривао. Тако и сада помози, крштеним и некрштеним, као и увијек, свима па и мени. Измиритељ си био завађене браће, измири и сада све завађене, збратими разбраћене, овесели тужне, укроти самовољне, исцели болне. Свети Василије Чудотворче и Оче наш духовни, чуј и услиши чеда твоја духовна у Христу Исусу Господу нашем."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана