Велика драма на суду због расподјеле имовине легендарног Тозовца

Г.С.
Велика драма на суду због расподјеле имовине легендарног Тозовца

БЕОГРАД - Након смрти легендарног Предрага Живковића Тозовца судски органи једва су успијели да ријеше питање имовине која је остала за покојним пјевачем.

Несугласице између ванбрачних синова и удовице Емилије Миме Живковић резултирале су оставинском расправом у којој су обије стране тврдиле да им припада одређени дио, односно наслиједство у цијелости.

Како наводе београдски медији, позивајући се на добро упознат извор, ванбрачни синови покушали су вансудским путем да се нагоде са Емилијом, да би им она преко адвоката поручила да мјеста за договор нема јер је она са покојним супругом направила уговор о издржавању. Синови су потом покренули оставинску расправу, па је суд морао детаљно да утврди шта је Тозовац посједовао, што није био лак задатак.  

Оно што је било сигурно јесте да су кућа на Вождовцу, два стана и позамашна уштеђевина припадали легендарном пјевачу, док се за вриједне ствари у тим некретнинама није могло доказати да су његове. Удовица је, како се наводи, тврдила да су скупоцијене умјетничке слике њене, те оне на крају нису биле предмет оставинске расправе, упркос томе што су то синови наводно захтијевали.

Овај непријатни поступак трајао је годину и по дана, а Емилија је инсистирала да све треба да припадне њој јер је деценијама једина била уз Тозовца. Наводно је једном и викала у судници на синове, питајући их зашто нису посјећивали оца. Али свакој драми дође крај, те је суд на крају одредио да се имовина подијели.

Емилија је добила кућу, један стан је припао сину Светозару, уштеђевина је подијељена на једнаке дијелове. Наводи се да је другом сину припао други стан, који је он убрзо продао, али та прича није званично потврђена, преноси Хало магазин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана