Веганка преминула од исцрпљености, пет година била на посебном режиму исхране

ГС
Foto: Инстаграм

Рускиња Зана Самсонова посљедњих пет година је живјела у југоисточној Азији и хранила се искључиво сировом веганском храном која се састојала од воћа, клица сјеменки сунцокрета, воћних фрапеа и сокова.

Међутим, Занине прехрамбене навике су посљедњих мјесеци постале забрињавајуће рестриктивне, што је довело до њене смрти. Зана је 21. јула преминула од инфекције сличне колери, погоршане исцрпљеношћу тијела веганском исхраном, рекла је њена мајка Вера руским новинама.

Како преноси Вечернјаја Казан, Занин службени узрок смрти још није утврђен јер њена породица тек покушава да организује превоз њеног тијела у Русију.

Вера није одобравала екстремну прехрану своје кћерке и покушавала је да је увјери да се уравнотеженије храни, али она је то одбијала.

"Видјели смо Зану прије неколико мјесеци у Шри Ланки, изгледала је исцрпљено. Послали су је на лијечење с којег је побјегла. Кад сам је видио, био сам ужаснут", рекао је њен анонимни пријатељ.

Инфлуенсерка је 10 година пратила веганску прехрану. На почетку је повремено допуштала рибу и млијечне производе. Током година је све више ограничавала намирнице које конзумира. У објави од 7. јуна, Зана је рекла да је узбуђена због сезоне воћа на Тајланду.

"Вријеме је за дебљање", поручила је тада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана