Вегани наклоњенији отвореним везама од људи који једу месо

ГС
Вегани наклоњенији отвореним везама од људи који једу месо

Према новом истраживању, вегани су далеко више заинтересовани за отворене везе од људи који једу месо, а психолози разлоге за то проналазе у њиховој храбрости да одбаце традиционалне норме понашања.

Како преноси Индепендент, готово 34 посто вегана и вегетаријанаца заинтересовано је за отворене везе, у поређењу са само 20 посто опће популације, према анализи корисничких података Vegglyja, апликације за састанке за вегане и вегетаријанце.

Резултати такође показују да је три четвртине (73,4 посто) корисника апликације за састанке заинтересовано за дугорочне, моногамне везе.

Више од половине (56 одсто) заинтересовано је за "једнократне састанке", док је преко трећине (33,8 одсто) заинтересовано за отворени тип везе. Нешто више од половине (57,2 одсто) заинтересовано је за упознавање нових пријатеља, преноси портал Кликс.

Џо Хемингс, бихејвиорални психолог и тренер за односе, описала је податке као "фасцинантне".

"Вегани су већ донијели етичку одлуку да не једу месо и то је постала једна од њихових основних вриједности када се састају", рекла је.

"Због свог самоувјереног и мање традиционалног избора прехране, вјероватније је да ће имати снажно самопоуздање потребно за разматрање односа који се такође разликују од стандардне 'норме'", појаснила је.

"Они су се већ одвојили од традиционалних норми исхране, па зашто се не би одвојили и од норми везаних за односе?", каже Хемингс.

Појаснила је да се то "самопоуздање које крши норме" може пренијети и на друга подручја међуљудских односа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана