Увече ставите ово поред кревета, ујутру ћете се питати што раније то нисте знали!

Г.С.
Увече ставите ово поред кревета, ујутру ћете се питати што раније то нисте знали!

Комарци су непријатељи мирног сна.

Чим задремате, они почну упорно да зује око ваших ушију и не дају вам да учврстите сан. Како да их се отарасите, а да не користите разне хемијске препарате? Имамо супер трик који ће вам осигурати добар сан до јутра, а уз то је и потпуно природан.

Спасиће вас црни лук

Црни лук има јак мирис који може отјерати комарце јер га не подносе. Зато узмите две главице црног лука, исјеците их на четвртине и ставите на тацнице, па у спаваћу собу. Поредајте комаде црног лука поред кревета, са обе стране или их ставите на ноћне сточиће. Мирно ћете спавати све до јутра, јер ће комарци побјећи од његовог јаког мириса. Тако ћете се у исто вријеме ријешити и комараца и несанице.

Други природни начини

Постоје многе друге природне методе за тјерање комараца . Биљке, попут лаванде, рузмарина и геранијума могу их такође отјерати својим мирисом. Купите есенцијно уље ових биљака, накапајте на комадиће вате и ставите поред кревета. Заштитиће вас од досадних комараца. На тераси гајите ове биљке у саксијама, па вам комарци неће досађивати када сједите у топлим летњим вечерим, преноси Ало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана