Удовица Оливера Драгојевића открила разлог због којег није долазио у Београд 30 година

GS
Удовица Оливера Драгојевића открила разлог због којег није долазио у Београд 30 година

Био је истакнути пјевач и композитор упамћен по препознатљивом гласу и ванвременским баладама

Легендарни Оливер Драгојевић преминуо је 29. јула прије пет година, а многи се и дан данас питају зашто чак три деценије није запјевао у Београду.

Био је истакнути пјевач и композитор упамћен по препознатљивом гласу и ванвременским баладама које нису познавале језик, вјеру и националност, преноси Хело.

Три деценије

Ипак, у Србији је остала жал што Оливер дуже од три деценије није пјевао у Београду.

Давао је интервјуе медијима из Србије, Радио-телевизија Србије у Сплиту је снимила емисију о њему. Када је том приликом упитан зашто не жели у Београд, кратко је одговорио да је та прича завршена.

Послије Оливерове смрти, његова супруга Весна Драгојевић проговорила је о теми која је деценијама интригирала јавност и открила зашто Оливер није долазио у Србију.

- Када је бомбардован Дубровник, моја породица је дошла у Сплит. Гледали смо снимке како горе бродови у Дубровнику и ту је био брод мога оца. То је био велики брод од 10 метара који је мој отац почео да гради док сам ја ишла у школу. Читав живот га је градио и звао се Копакабана. И тада је мој отац видио на телевизији како тај његов брод гори.

Плакао и кукао

Почео је да плаче и да кука, а онда му је Оливер рекао: “Миљенко, немојте ви ништа да бринете. Ја сам пуно тамо радио, био сам милион пута, ако ће вас то утјешити ја више никада нећу тамо пјевати” – испричала је Весна и додала да је то једина реченица коју је њен покојни супруг рекао за Србију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана