Убавка је из Србије отишла у Канаду и постала једна од најмоћнијих жена на свијету

GS
Foto: FB

Свијет је препун успјешних и богатих Српкиња које се поносе својим поријеклом и које су својим знањем, трудом и радом стекле озбиљну репутацију у свету. Међу њима је и Убавка Митић, која је промјенила име у Ребека Мекдоналд.

Рођена је 1953. године, а сви је знају као најбогатију Српкињу на свијету.

А ко је заправо ова моћна жена која је на позив Новака Ђоковића ушла у савјетодавни одбор ПТПА, Асоцијације професионалних тенисера?

Подсјећања ради, званично основана 2021. године, "ПТПА је удружење професионалних тенисера, које се бави изазовима играча и утиче на поштенију расподјелу посла у свету професионалног тениса", наводи се на сајту организације, која је узнемирила врхушку АТП-а.

Ребека је оснивач компаније "Just Energy Gropup Inc" у Торонту, била је предсjедник и извршни директор пре него што је 2007. године постала извршни предсједник.

Још 1989. године, Ребека је основала "Energy Marketong Inc", 1995. "Atlantic Power", а због пословних подухвата називали су је "српском краљицом нафте и гаса", јер се њено богатство процjењује на две милијарде долара, пише Нова.

Покретач је жестоке подршке женама у послу, шест година заредом проглашена је за водећу канадску предузетницу према часопису "Профит".

Оснивачица је Центра за артритис и аутоимуне болести у болници Маунт Синај у Торонту, била је и потпредсједник Управног одбора болнице Маунт Синај, али и члан управног одбора Краљевског музеја Онтарио.

Има почасну диплому на Универзитету у Викторији и страствени је љубитељ тениса и поборник спорта широм свијета, а посебно јој је драг Новак Ђоковић, са којим је прославила и једно освајање УС Опена 2018. године.

За ТВ Храм, својевремено је описала највећу авантуру, која је прерасла у пословну империју.

- Девојчица Убавка Митић отишла је у Канаду и постала Ребека Мекдоналд. Био је то трновит пут. Много је теже него што млади мисле. Запад није за сваког. Био је то авантуризам. Када сте млади пуно не размишљате. Никада нисам зажалила. Опстати на Западу је веома тешко. У бизнис сам ушла јер је мој покојни муж рекао да не могу да успијем. Ја сам јако тврдоглава, имамо ми свој инат. То сам урадила да му покажем да је могуће. Поносим се што сам Канађанка српског порекла - рекла је она, преноси Курир

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана