Тужна судбина Луке који је страдао у Америци: “Имао је велике снове”

Г.С.
Тужна судбина Луке који је страдао у Америци: “Имао је велике снове”

БЕОГРАД - Лука Ћук, младић из Србије који је настрадао у саобраћајној несрећи у Сједињеним Америчким Државама, недавно је дипломирао у овој држави и имао је велике планове.

Како је родбина испричала, Лука је био вриједан младић, али је његове велике снове прекинула стравична несрећа. Лука је погинуо у сриједу по локалном времену у Индијани када је својим камионом покушао да претекне друго возило.

Он је тада налетио на приколицу још једног камиона, који се кретао драстично мањом брзином од дозвољене, Лука је покушао да избјегне судар, али нажалост није успио.

Прије 11 година отишао у Америку 

Како су рођаци настрадалог младића испричали само што је дипломирао.

- Прије 11 година отишао је у Америку, да потражи срећу. Био је предивно дијете, нема ријечи којима се може описати колико је био добар. Није га било срамота да ради, возио је тамо тај камион. Уписао је нешто везано за менаџмент, само што је дипломирао, прије мјесец дана - објашњавају рођаци породице.

Добио име по дједу, кошаркашком тренеру

Како кажу, Лука је због кошарке отишао у Сједињене Америчке Државе.

- Био је добар кошаркаш, практично дијете када је отишао тамо. Због кошарке је отишао. Његов деда, по мајци, био је Лука Станчић, познати играч и тренер Металца и Југославије. По свом дједу је и добио име. Отишао је тамо да би имао бољи живот, а овако се све завршило - рекли су кроз сузе. Рођаци су навели такође и да су информације у вези несреће штуре јако и да не знају још увијек све детаље о смрти несрећног младића.

Оно што је извјесно јесте да је послије несреће покренута акција како би се Лукино тијело допремило у Србију. Према посљедњим информацијама, новац је прикупљен, преноси Нова.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана