Тужна судбина чувене српске пjевачице: Отпјевала највеће хитове, а пензију никада није добила VIDEO

Г.С.
Тужна судбина чувене српске пjевачице: Отпјевала највеће хитове, а пензију никада није добила VIDEO

Пјевачица Василија Радојчић отпјевала је бројне хитове, а најпрепознатљива је по чувеној пјесми “На Ускрс сам се родила”.

Својим анђеоским гласом никог није остављала равнодушним, а о њеном приватном животу се јако мало зна, а у једном интервјуу открила је да је остала без супруга.

Наиме њена највеча љубав био је бубњар Милан Ђорђевић, са којим је била дуго у браку. Његов губитак веома је тешко поднијела.

Снимила је много пјесама, албума и својевремено плоча, али уз награде, признање од државе није добила.

“Повредиле су ме и колеге музичари, естрадну пензију нисам добила иако сам неколико пута подносила захтев. Када је пензија изгласана, требало је да је први добијемо Цуне и ја. Он је пензију добио, мене су заобишли иако важим за певачицу која има највише снимљених песама у фонотеци Радио Београда. Снимила сам за РТВ ПГП 60 антологијских песама, обећали су да ће ми објавити троструки албум, а онда су десетак мојих песама стрпали у некакав заједнички музички пројекат за који још не знам шта представља”, рекла је Василија

Пјевачку каријеру је почела шездесетих година 20. вијека. Многе њене пјесме постале су хитови које слушају различите генерације. Квалитетне интерпретације и глас обојен емоцијама привукли су велики број поштовалаца.

“Димитријо, сине Митре”, “Весели се кућни домаћине”, “Мој Милане кад у војску пођеш”, “На Ускрс сам се родила”, “Мито, бекријо”, “Ајде Јано, коло да играмо”, “Јел' ти жао што се растајемо”, “Запевала сојка птица” су пјесме по којима је Василија остала упамћена.

Умрла је у 76. години. Кремирана је у Београду 2011. године. Њен пепео је посут по Врту сјећања који је дио Новог гробља, преноси Курир

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана