Трикови како врло једноставно уклонити неугодан мирис из обуће

ГС
Трикови како врло једноставно уклонити неугодан мирис из обуће

Да бисте своју обућу одржали што дуже без мириса, најважније је да се побринете да су вам обућа, чарапе и стопала сухи. Наравно, с временом ће се ипак уловити неки мирис, али не очајавајте, постоје рјешења.

 Прије него што почнете с чишћењем, побрините се да су ципеле потпуно сухе. Ако је обућа влажна или мокра од свакодневног ношења, вјежбања или лоших временских увјета, напуните је згужваним новинама и пустите да се осуше на зраку.

Ако се смрад задржи након што сте обућу санирали дезинфицијенсима, испробајте ове методе код куће:

Напуните двије чарапе содом бикарбоном, завежите их на врху и утакните по једну чарапу у сваку ципелу. Оставите нека стоји тако преко ноћи.

Да бисте се ријешили бактерија и гљивица које узрокују смрад, попрскајте унутрашњост ципеле дезинфекцијским спрејем. Такођер можете посипати прашак за ноге или прашак за пециво унутра за сличан ефект.

Хладна вода

Нека обућа може се прати у машини за веш. Слиједите упуте за постизање оптималних резултата. Опћенито, већину ципела које се перу у машини треба њежно прати хладном водом и благим детерџентом. Увијек пустите да се осуше на зраку.

Спријечите будући смрад држањем ципела сухима и често мијењајте парове које носите.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана