Трик да се не ознојите чим изађете из куће

ГС
Foto: Илустрација

Дерматолог упозорава на грешку коју већина људи прави ујутру, а која изазива обилно знојење.

Топлотни талас који је ових дана захватио цијели регион, донио је додатну бригу о томе како да се не знојимо у првих пет минута на отвореном. Према ријечима дерматолошкиње др Адел, разлог за обилно знојење можда се крије у вашем козметичком кутку.

"Дезодоранси не раде апсолутно ништа у вашој борби против знојења. Једина услуга коју вам ови козметички производи пружају је да 'маскирају' непријатан мирис зноја. Искрено, већина њих не ради добро", рекла је докторка.

Она је савјетовала да уместо дезодоранса користите антиперспирант, који, за разлику од првог, активно смањује знојење, што га чини много бољим избором у врелим данима који су пред нама.

"Заиста је важно да увече нанесете антиперспирант на кључне дијијелове тела. Знам да звучи чудно, али вјерујте ми на ријеч. Ако увече нанесете антиперспирант испод пазуха, сљедећег дана ће дјеловати много боље јер током сна, знојне жлијезде одмарају, па ће се антиперспирант много боље упијати и много боље дјеловати сутрадан", саветовала је она на ТикТок-у својим пратиоцима, пише Мондо.

У чему је разлика?

Дезодоранси су дизајнирани да маскирају мирис, али не утичу на количину знојења. Огромна већина њихових формула је заснована на алкохолу, а када се примијени, мијењају пХ ваше коже и чине је мање подложном развоју бактерија које доприносе смраду. С друге стране, антиперспиранти обично садрже алуминијум хлорид, који привремено "блокира" знојне жлијезде, што утиче на количину знојења, пише Мондо.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана