Тест психолога из 1948. године открива какво је ваше психичко стање: Изаберите боју која вам је прва "запала за око"

GS
Foto: Printscreen

Тест швајцарског психотерапеута Мака Лишера из 1948. године сматра се револуционарним у свијету психологије и психијатрије. Као што видите, слика приказује осам правоугаоника различитих боја. Ви треба да изаберете један од њих. Важно је да вас приликом избора не води здрав разум већ подсвест. Дакле не треба да бирате омиљену боју нити треба да испитујете значење боја, само послушајте своју интуицију.

Која вам се боја тренутно свиђа?

Црна

Ако сте одабрали црну боју познајете осјећај усамљености, али знате како да се носите с тим. Трудите се да не показујете своје слабости, иако потајно сањате да ће вам неко пружити више пажње. Све проблеме решавате сами, имате своје мишљење и други људи не утичу на вас.

Сива

Ако сте изабрали сиву боју врло сте промишљена особа. Трудите се да се не издвајате из масе, али имате богат унутрашњи свијет. Искрени сте и скромни. Често имате сумње у себе. Немојте то радити, само додајте мало боје у ваш живот.

Црвена

Ако сте се одлучили за црвени квадрат, ви имате веома емотивну природу. Врло страствено волите, али и мрзите. Лако можете некога да увредите ненамјерно, али потпуно несвесни тога и не размишљајући о посљедицама. Ипак, волите да орасположите људе око себе.

Жута

Ако сте изабрали жути квадрат ви сте веома позитивна, отворена и друштвена особа. Имате оптимистички поглед на свет. Знате како да волите људе и лако је комуницирати с вама. Имате много хобија, јер вас много тога интересује. Знате како да уживате у једноставним стварима и дивите се томе што управо оне чине живот.

Браон

Ако одаберете браон боју ви сте практична и објективна особа. Чињенице и докази су вам важни, а не идеје и снови. Увек процењујете своје могућности на реалан и објективан начин. Понекад би ипак било боље када бисте се опустили.

Плава

Ако сте изабрали плаву боју значи да сте мирни и увијек стабилни. Психолошка уравнотеженост вам је важна у свакој ситуацији. Имате много самопоуздања и увек тежите ка хармонији. Ипак сте и прави сањар, романтичар, па вам свакодневна монотонија лако досади.

Зелена

Ако вам се највише свидела зелена боја, имате велики потенцијал за успешан живот. Волите свој живот и све око себе. Свесни сте својих циљева и свакодневно идете ка њима. Јако лоше реагујете на критике, и губите самопоуздање када не добијате само позитивне коментаре.

Љубичаста

Ако се одлучите за љубичасту боју ви сте радознала и страствена особа. Љубичаста уједињује супротности, попут самог човјека. Ви сте особа расположења – имате оштре прелазе из активности у потпуну равнодушност, из крајности у крајност, али у души тежите хармонији. Ову боју често бирају креативни људи, преноси Телеграф.рс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана