Тајна гроба принцезе Дајане: Зашто га нико осим породице никад није видио

GS
Foto: Twitter

На данашњу дан 1997. године у Паризу је погинула принцеза Дајана. Њена смрт била је шок за читав свијет јер је принцеза у то доба била најславнија и најфотографиранија жена на свијету.

Кобна ноћ

Те кобне ноћи Дајана је са својим партнером Додијем ал-Фаједом, возачем и тјелохранитељем из хотела "Ритз" у Паризу аутомобилом кренула у Додијев стан а само неколико стотина метара прије одредишта, у тунелу Понт де л'Алма, возач је изгубио контролу над аутомобилом.

Принцеза је проглашена мртвом у раним јутарњим сатима, а информације је ускоро потврдила британска влада те је вијест о трагичној погибији у то рано недјељно јутро обишла читав свијет.

Тијело принцезе пребачено је у Велику Британију, а по ковчег с њезиним тијелом отишао је њезин бивши супруг, принц Чарлс.

Огроман интерес

Иако је церемонија била јавна, обред укопа принцезе био је резервисан само за најуже чланове породице. У страху од великог интереса за Дајанин гроб, њен брат Чарлс Спенсер одлучио је да ће покопати сестру на свом имању Алторп, односно на острву на језеру имања.

Најужа породица принцезе и свештеник су присуствовали полагању њеног лијеса у гроб.

Гроб принцезе Дајане је на острву на језеру имања, а до њега је немогуће доћи без дозволе Чарлса Спенсера.

Стога гроб принцезе Дајана, унаточ огромном интересу јавности, нико осим њене породице никада није ни видио ни посјетио. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана