Стручњаци упозорили: Испод ове температуре немојте шетати ваше псе

ГС
Foto: Илустрација

Шетња вашег пса по хладноћи генерално је у реду, али мораћете предузети додатне мјере опреза ако је температура далеко испод нуле, преноси Метро.

У неким крајевима снијег је већ стигао. Али, када је прехладно за шетњу вашег крзненог пријатеља?

Ево што требате знати.

"Ако је око -5 ⁰C или ниже, најбоље их је држати у кући или ићи у врло кратке шетње", каже за Лорна Винтер, оснивачица апликације за тренирање штенаца Зигзаг.

"Ако требате капу и шал да бисте стајали вани, вјероватно ће и вашем псу бити хладно. Ако се крећу уоколо, вјежба их можда одржава топлим, али тротоар је хладан, а пси су му близу па се осјећају хладноћу", рекла је.

Наравно, сви смо видјели снимке хаскија како срећно скачу кроз снијег у Лапонији, али показало се да неке пасмине паса више осјећају хладноћу од других.

Пасмине које боље подносе хладноћу (често зато што имају гушће крзно или дуплу длаку) укључују њуфаунленде, хаскије, тибетанске мастифе и  слично.

Пасмине које имају краћу длаку и мање су способне поднијети хладно вријеме. То укључује чиваве, випете и француске булдоге, преноси Вечерњи.

Како пазити на свог пса када је хладно?

Набавите свом псу чизме, не само да ће заштитити његове ноге од хладних улица, већ и хемикалија против смрзавања и пијеска који се могу наћи на тлу.

"Набавите и њима нешто одјеће", додаје Лорна,"било да се одлучите за једноставан џемпер, капут или комбинезон, то ће вашем псићу помоћи да му буде топло док је вани. Неким штенцима који стварно осјећају хладноћу може користити пиџама преко ноћи како би их гријала".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана