Стручњаци тврде: Ово је пет предмета које никада не бисте требали спремати испод судопера!

ГС
Стручњаци тврде: Ово је пет предмета које никада не бисте требали спремати испод судопера!

Иако се чини практичним тамо спремити ствари, то није увијек добра идеја. Можда радије своје лонце стављате у ормарић покрај штедњака.

. Или можда мислите да је ваше посуђе предвиђено само да буде у средњој ладици. Без обзира на случај, већина нас има одређено мјесто за ствари у кухињи, а када су у питању разне ствари за које немамо одређено мјесто, често се окренемо простору испод судопера. Но, стручњаци упозоравају да се овај простор не третира као додатна похрана за било што. Читајте даље како бисте сазнали којих пет предмета никада не бисте требали држати испод судопера, пише Бест Лифе.

Спужве: Многи су људи вјеројатно криви за складиштење различитих производа за чишћење испод кухињског судопера. Међутим, Лаурен Досс, стручњакиња за чишћење и власница Насхвилле Маидс, каже да постоји барем један предмет који не бисте требали држати овдје: спужве. "Често су влажне и лако могу постати легло бактерија, плијесни и других клица ако се похрањују испод кухињског судопера", објашњава Досс. "Најбоље је спужве чувати у сухом и добро прозраченом простору."

Осјетљиво посуђе: Будући да је простор испод вашег кухињског судопера ближе тлу и често га гости не дирају, могли бисте га сматрати савршеним мјестом за одлагање финог порцулана. Али Стефан Буцур, стручњак за чишћење и оснивач Ритма дома, каже да би то заправо могло бити опасније за ваше осјетљиво посуђе. "То је зато што водоводне цијеви и судопер често звецкају и понекад прилично снажно", објашњава. "Ако су ваше посуђе и други ломљиви предмети похрањени поред цијеви судопера, врло је вјеројатно да ће се разбити."

Запаљиви материјали: Ако размишљате о томе да простор испод кухињског судопера искористите за било какве запаљиве или опасне предмете, Кевин Wанг, стручњак за дизајн дома и сувласник твртке Инyоутхс, упозорава да бисте требали још једном размислити прије него што то учините. То укључује све, од уља за кухање и брашна, до алкохола и текућине за упаљаче. "Ови материјали се никада не би требали складиштити испод кухињског судопера јер могу узроковати опасност од пожара због близине водоводних цијеви", објашњава Wанг. "Може довести до озбиљних озљеда и материјалне штете ако дође до цурења или пролијевања. Ако је могуће, те предмете треба похранити у засебној просторији или у простору даље од кухиње."

Мали уређаји: Можда ћете бити у искушењу да испод судопера спремите мање апарате попут тостера или блендера ако немате мјеста на пулту или у другим ормарићима. Али Керрy Схерин, стручњакиња за дом и заговорница потрошача у Оwнерлyју, каже да би то лако могло завршити као лоша идеја. "Обично ћете жељети држати све електроничке уређаје, па чак и оне на батерије, подаље од подручја у којима постоји опасност од цурења воде или прекомјерне влаге", објашњава Схерин. "Ово би могло брзо уништити битне компоненте уређаја."

00:00

Алати: Ако су цијеви испод судопера склоне цурењу, вјеројатно је да остављате свој алат у овом ормарићу како бисте осигурали лак приступ кад год требате извршити поправке. Међутим, Схерин каже да не препоручује ову навику складиштења. "Како бисте заштитили металне алате од хрђања или корозије, важно их је чувати на сухом мјесту далеко од влаге", објашњава она. "Ово је посебно важно узети у обзир када ствари похрањујете у близини судопера јер је то подручје обично влажно, чак и без присутности већих цурења."

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана