Стрес пред вјенчање: Паника више хвата мушкарце него жене

Agencije
Стрес пред вјенчање: Паника више хвата мушкарце него жене

Сваки четврти мушкарац је истовремено признао да му планирање вјенчања пада теже него његовој партнерки

Обично се сва еуфорија, па и стрес око вјенчања, приписују женама. Но, испоставило се да паника по том питању више хвата мушкарце. Тим америчких научника је спровео студију на ову тему, када је открио да сваком четвртом припаднику јачег пола већ само планирање вјенчања, а онда и тај дан, пада много стресније него њиховим изабраницама. Истраживачи су анкетирали 160 испитаника, када су дошли до сазнања да тек свака шеста дама овај догађај доживљава као стрес.

Сваки четврти мушкарац је истовремено признао да му планирање вјенчања пада теже него његовој партнерки, док су неки чак нагласили да им је то најстреснији тренутак у животу. Најзахтјевније им пада брига о званицама, кога од родбине и пријатеља позвати, а кога изоставити, затим финансијска рачуница и мозгање како свима угодити када су у питању музика, храна, распоред сједења...

Студија је показала да због ових мука трећина парова у данима пре вјенчања има проблем са спавањем, што индиректно доводи и до међусобних расправа и проливених суза.

С друге стране, истраживање је открило да женама много стресније падају мисли о порођају и промјенама које он “ради” њиховом тијелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана