Шта значи сањати Мјесец?

GS
Foto: Pixabay

Било да сте сањали пун мјесец, шетали по мјесечини у сну или само у чуду гледали у њега, свака култура на земљи има своју симболику о мјесецу. Шта значи сањати Мјесец?

Било да сте сањали пун мјесец, шетали по мјесечини у сну или само у чуду гледали у њега, свака култура на земљи има своју симболику о мјесецу. Шта значи сањати Мјесец?

Према сајту "Dreams", сан о Мјесецу - представља интуицију. Овакви снови могу да "освијетле" вашу способност да инстинктивно схватите нешто без потребе за свјесним расуђивањем. Као такав, сан о Мјесецу указује на то да је ваша интуиција веома моћна, тако да би требало чешће да је слушате.

1. Сањали сте Мјесец
Каже се да Мјесец одражава промјену расположења код људи и због тога се често повезује са нашим емоционалним стањем. И баш као што Мјесец може да утиче на плиму и осеку мора и океана, тако може да буде и симбол наших осјећања и емоционалног благостања.

Као такви, ови снови вам можда говоре да слиједите своју интуицију и развијате своју духовну страну како би вам помогли и дали смјернице које су вам потребне за ваш живот. Можда не знате шта даље да радите у свом будном животу, због чега вам сан шаље поруку да потражите вишу мудрост која ће вас водити напријед.

2. Сан о пуном мјесецу
Љепота пуног мјесеца која освјетљава пејзаж је мистична и магична. Пун мјесец је одувијек био популаран симбол у народним причама, умјетности, књижевности и митологији. Видјети пун мјесец у сну представља промјене које се дешавају у вашем животу, често истичуц́и крај циклуса или прелазни период.

И док Сунце у сну симболише нашу савјест, Мјесец представља наше несвјесно - крхки дио наше личности, који је јак у магији, инспирацији и машти. Мјесец такође представља и "женски принцип" који је снажно повезан са плодношц́у, његовањем, бригом и милошћу.

3. Сањати о Мјесецу како пада на земљу
Ако сањате да се Мјесец руши на земљу, овакав сан може да симболизује неколико ствари. Често виђен као симбол промјене, Мјесец који "пада" најављује значајне промјене. Такође, могао би да представља и вашу интуицију или подсвијест, а Земља на коју се "обрушава" могла би да представља вашу рационалну и логичну страну.

4. Значење сна два пуна мјесеца
Сан о два Мјесеца је риједак, али двосмислен симбол који вам указује да вас привлаче двије супротстављене силе у вашем животу. Ова снажна привлачност могла би да избаци сањара из равнотеже и хармоније у вези са љубављу, расположењем, женском енергијом, односима... На сањару је да схвати ко или шта узрокује да га ова гравитациона сила вуче ка нечему.

5. Сан о мјесечини
Видјети мјесечину која јасно освјетљава ваше окружење у сну симболизује помирење. Наћи ћете мир, прије којег морате да разјасните све што недостаје у вашој вези. Мјесечина у сну вас увјерава да и онда када све изгледа мрачно, на крају тунела има свјетлости, преноси Телеграф.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана