Шта да радите ако су вам десни осјетљиве, а зуби се често кваре?

ГС
Шта да радите ако су вам десни осјетљиве, а зуби се често кваре?

Не постоји ефикаснији и безбеднији начин да водите рачуна о здрављу ваших зуба и десни него овај.

Орални иригатор је нешто што, што се каже, свака кућа треба да има. Нарочито они који имају осетљиве десни које се често упале, крваре и болне су.Зашто је орални иригатор добар да се користи?

Детаљно чисти зубе и десни на најздравији могући начин – млазом воде! Дакле, нема бола, ризика од оштећења глеђи, крварења десни. С једне стране је јако нежан, а с друге стране врло детаљан: темељно чисти простор између зуба боље него што то ради конац који чак није ни препоручљив особама са изузетно осетљивим деснима. Уклања бактерије које могу довести до развоја каријеса и бројних других проблема са зубима и деснима.

Захваљујући опцији подешавања интензитета којим вода иде, моћи ћете да изаберете млаз какав вам одговара, онај који прија вашим деснима и зубима. А у пакету са иригатором за уста долазе и различите врсте млазица које мењате у складу са сопственим потребама.Орални иригатор је посебно користан за оне који имају фиксну протезу, с обзиром да у том случају четкица не може добро да зађе испод ње и очисти зубе темељно.

Изузетно лако се користи: напуните резервоар водом, одаберите одговарајућу млазницу и жељену брзину и интензитет млаза воде. Усмерите млазницу према зубима и прелазите по деловима које желите да очистите. Орални иригатор није бучан, па ћете то моћи да радите чак и када сви укућани спавају.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана