Српкиње обожавају овог писца, а мало ко зна да му је срце освојила 11 година старија

GS
Foto: Profimedia

Паула Коеља обожава већина Српкиња и то је неминовно. Његове књиге се читају као лектира, а изречене мудрости се памте. Бурна је његова младост била, родитељи су га слали неколико пута на психијатријско лијечење, имао је додира са култом и наркотицима, а његово срце је освојила 11 година Српкиња која га је видела како игра у представи.

Током Коељових двадесетих година, родитељи су га по трећи пут одвели у менталну болницу, а касније су га подржали да присуствује групним терапијама, као што му је савјетовао један од лекара који је дошао да га види након што је уништио све у својој соби.

Труд родитеља да помогну свом сину показало је дубоку љубав коју су осећали према њему и присуство трајног, стабилног односа у његовом животу, иако то можда није побољшало Коељову способност да буде интиман, поверљив и да буде отворен са његовим родитељима, већ је на њега имао супротан ефекат.

Могло би се претпоставити да током ове фазе Пауло Коељо није могао да побољша своју способност да верује и да се самооткрива у контексту свог односа са родитељима.

Послије Фабиоле, освојила га је Вера Прњатовић Рихтер

Коељо је 1968. још увијек био са својом девојком Фабиолом, која је спонзорисала његову прву сопствену позоришну представу. Током ове везе и с обзиром на Фабиолин труд, Коељо је искусио способност да буде интиман, поверљив и самооткривање са Фабиолом, као и способност да се доживи или пренесе непоседовна брига која поштује јединственост другог. Са Фабиолом, Коељо је искусио присуство трајне, стабилне интимне везе у свом животу у трајању од отприлике 3 године. Фабиола је веровала у Коеља и била је спремна да га подржи у његовој жељи и професионалној каријери спонзоришући његову позоришну представу.

Коељо је 1969. године упознао Веру Прњатовић Рихтер, која је била 11 година старија од њега и која га је видела на сцени како глуми у представи. Били су пар годину дана и раскинули су се када је Коељо био увучен у дрогу и окултизам 1970.

Убрзо након тога, Коељо се заљубио у Кристину, којој је написао 44 писма током свог путовања у САД. Међутим, ни ова веза није дуго трајала.

Имао је интензиван и нестабилан љубавни живот

Његов љубавни живот је био интензиван, али прилично нестабилан и присуство трајних, стабилних интимних односа у нечијем животу и његова брига за неговање и раст других били су прилично ниски.

Крајем 1971. Коељо је упознао Гизу, са којом се оженио само неколико недеља након што су се упознали. Она је затруднела убрзо након њиховог брака, што је Коеља довело у дубоку кризу, а он ју је убедио да абортира бебу, од чега се никада није опоравила. Покушала је да изврши самоубиство и Коељо ју је охрабрио да настави даље. Преживела је и постала део сатанских ритуала.

Године 1974. Коељо је са Гизом купио стан у Руа Волунтариос да Патриа у Ботафогу. Убрзо након тога их је киднаповала паравојна група у Рио де Жанеиру.

Гиза је патила од параноје, била је веома разочарана због Коељовог понашања током дана када су је држали као таоца и убрзо га је напустила. Посебно је била шокирана чињеницом да је Коељо био превише уплашен да одговори на њене молбе да јој да знак током њиховог заточеништва.

Међутим, Коељо се толико уплашио да ће и сам бити убијен да се није усудио да одговори на њену молбу док су били таоци, преноси ЖенаБлиц

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана