Српкиња ради за чувени “Е!” канал: Волим сарму, ћевапе и ракију

Г.С.
Српкиња ради за чувени “Е!” канал: Волим сарму, ћевапе и ракију

Ксенија Лукић је аустралијско ТВ лице, српског поријекла, која од уторка до суботе у 13 часова на Е! каналу води емисију “Е! News”. Њени родитељи су рођени у Аустралији, док су јој бака и дјед емигрирали из Лике, послије Другог светског рата.

“Занимљиво је да су се моји родитељи упознали током играња српског кола и у браку су већ 35 година. Одрасла сам као Аустралијанка, али са јаком повезаношћу са српским наслеђем”, започиње разговор за “Блиц Супер ТВ” Ксенија, која говори српски језик.

“Мислим да ми је граматика мало слабија, али сналазим се. Моји мали братанци, који су сада четврта генерација, такође уче српски. Велики дио осјећања је повезан са мојим коријенима и даћу све од себе да томе научим и своју децу”.

Она обожава српску кухињу.

“Мама прави најбољу питу са сиром. Такође волим сарму, ћевапе и, наравно, ракију! Долазила сам више пута, као и мој муж који је Аустралијанац и веома му се свиђа. Када сам у Београду, волим да одем у Скадарлију, да се шетам Калемегданом и да љети одем на Аду”,  каже Ксенија која се вјенчала у православној цркви.

“Ден и ја смо се вјенчали у српској православној цркви Свети Сава у Инглсајду, а мој теча, свештеник Раде Радан, нас је вјенчао. Црква је велики дио мог живота. Доста свог дјетињства сам провела тамо, учила фолклор и ишла у цркву. Волим српско коло, почела сам да играм са три године”.

Ангажман на Е! Аустралија добила је на аудицији.

“Цијели процес селекције био је веома узбудљив. Мислим да нисам била најбоља на дан избора, али је Е! екипа видела нешто у мени. Сада водим све највеће догађаје на црвеном тепиху и радим интервјуе са познатим личностима. Мој омиљени дио посла је извештавање са црвеног тепиха. Није све ипак ни тако гламурозно. Често сте међу масом других медија и нема гаранција да ћете добити изјаву славних. На крају, сатима стајање на високим штиклама није једноставно”,  признаје Ксенија која је интервјуисала многе свјетске звезде попут Тома Круза, Никол Кидман, Натали Портман, Викторије Бекам...

“Џеф Голдблум ми је међу омиљенима. Викторија Бекам ме изненадила. Мислим да људи често претпостављају да је хладна, али сам открила да је веома слатка и љубазна. Мислим да је она заправо врло стидљива”. (Блиц)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана