Србин који је спустио прве људе на Мјесец заплакао у Храму Светог Саве

ГС
Foto: ТВ Храм

БЕОГРАД - Члан мисије "Аполо 11" Давид Вујић и његова супруга Џинџер Вујић посјетили су јуче Храм Светог Саве на Врачару, а јуче је овај пар обиљежио и 40 година брака.

Како преноси ТВ Храм, у четвртак 29. јуна у храму Светог Саве узнесене су молитве захвалности Господу, Давида и Џинџер Вујић, који представљају примјер посвећености православној вјери и светосављу на америчком континенту, а брачну заједницу су склопили на данашњи дан 29. јуна, прије 40 година.

Свештенство храма на челу са оцем Драганом Шовљанским и протођаконом Младеном Ковачевићем, хоровима храма Светог Саве и хоровима из дијаспоре, уприличили су свечан дочек Давиду и Џинџер Вујић, који су са сузама са очима одговорили на топлом пријему и указаној прилици да се поклоне Светом Сави и узнесу молитве Господу.

Давид Вујић српског је поријекла и посљедњи је живи члан "српске седморке" која је учествовала у свемирској мисији Аполо, борави у Србији поводом обиљежавања 80 година културе сјећања на Николу Теслу. Господин Давид је предсједник емеритус Теслине научне фондације из Филаделфије.

Важно је споменути да је његова супруга Џинџер потомак Едит Болинг Вилсон, супруге Вудроа Вилсона, који је наредио још давне 1918. године да српска застава буде прва страна застава која ће се вијорити на Бијелој Кући.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана