Снимила је Сиви камион црвене боје и нестала: Ево како данас изгледа Александра Балмазовић

ГС
Foto: Курир

У великом стилу на српски филм вратила се словеначка глумица Александра Балмазовић, и то главном женском улогом у породичној драми "Усековање", коју потписују млади аутори Синиша Цветић и Давид Јаковљевић.

Након успјеха из 2004. са дебитантским остварењем "Сиви камион црвене боје" Срђана Кољевића, готово двије деценије чекала је нову прилику у Србији.

На питање како су је пронашли Синиша и Давид, наводи да ју је звао продуцент филма Зоран Јанковић из "Кошутњак филма" на аудицију и наводи да је преко кастинга  изабрана, али да мисли да је ова улога изабрала њу.

Такође каже да се у Србији подигао се квалитет рада, што је донијела хиперпродукција. Посебно се то види у начину размишљања и развоју сценарија, што је на свјетском нивоу.

Александра припрема серију као копродуцент за српско тржиште, преноси Курир.

Каже да је проблем да глумци њених година дођу до улога и да глумице продуценте имамо и у Холивуду.

-Бред Пит сам продуцира, јер хоће да направи себи улогу какву би он желео да игра. Нисам постала продуцент из потребе да себи обезбедим улоге. Радила сам и филмове у којима не глумим. Посао продуцента је веома креативан и испуњава ме- наводи Александра.

За  филм "Сиви камион црвене боје" каже да јој је  отворио велика врата филмског свијета и да је филм сада постао култан, а кад сретнем наше људе у дијаспори, сви су га гледали.

- Знаш да је неко остварење успело кад реплике из њега постану део говора људи. "Сиви камион" је превазишао очекивања свих нас. Срђан Кољевић је феноменалан редитељ и сценариста- закључује глумица.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана