Славни глумац напунио 90 година: Каже да вјерује у судбину и Бога, а куне се у ове двије ствари

Г.С.
Славни глумац напунио 90 година: Каже да вјерује у судбину и Бога, а куне се у ове двије ствари

Мајкл Кејн је рођен 14. марта 1933. године у радничкој четврти Лондона. Никад није заборавио да је одрастао у скромној радничкој породици, зову га највећим џентлеменом у Холивуду, о својој жени има само ријечи хвале.

Британски глумац, сер Мајкл Кејн у уторак је прославио свој 90. рођендан, а у богатој каријери појавио се у више од 165 филмова различитих жанрова.

Иако су му многи говорили да нема талента да постане врхунски глумца, двоструки оскаровац је уз свој препознатљиви нагласак успио да постане једна од најпопуларнијих филмских звијезда своје генерације.

Иако данас ужива у богатству, никада није заборавио да је одрастао у скромној радничкој породици, шта више, то често с поносом истиче. Каже да га је поријекло увијек мотивисало да се докаже посебно онима који никада нису вјеровали у њега. Често се присјећа како је са својим пријатељем, покојним Шоном Конеријем, стајао у реду у заводу за запошљавање и тврди да сви они који су се сусрели с финансијским потешкоћама схватају и цијене вриједност новца.

У позоришну и филмску индустрију ушао је захваљујући огласу у којем су тражили сценске раднике. Каже да вјерује у судбину и у Бога. Свој живот доживљава као божји дар и захвалан је за сваки нови дан. Тајна његове виталности је, како сам каже, у редовном одржавању баште у Сурију гдје живи са својом супругом Шакиром, који се простире на 30.000 квадратних метара.

Такође има строги режим свакодневног узимања 10 чудотворних таблета и "Apple Watch " који га упозорава да треба да направи паузу и да се одмори.

Недавно је продао 200 година стару кућу и на аукцији понудио своју колекцију сатова Polex и неколико Шагалових слика. Данас живи на релацији Мајами, гдjе посjедује кућу и Лондона, у стану који гледа на Темзу.

У домовини се Мајкл, којег је покојна британска краљица Елизабета II прогласила витезом, сматра култном особом.

У филмовима је био једнако успjешан у улогама шармантног заводника и гангстера. Мајстор је емоција и без обзира на то да ли је ријеч о блокбастеру, комедији, психолошком трилеру или нискобуџетном филму.

Супругу Шакиру упознао је за вријеме снимања једне тв рекламе и у њу се заљубио на први поглед. У браку су већ 52 године, а он јој приписује заслуге што га је спасила од лоше навике свакодневног конзумирања огромних количина алкохола. Златну статуу освојио је два пута, оба пута за најбољу споредну улогу, 1987. за улогу у филму "Хана и њене сестре" и 2000. године за улогу у филму "Живот нема правила".

Упркос позним годинама не престаје да ради и већ је познат његов слиједећи филмски пројекат. У трећем делу трилера "Мајстори илузије" поново се враћа пред филмске камере у улози негативца, преноси стил.курир

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана