Славко Штимац и Весна Голубовић: Од њујоршких галерија, до ерцеговачких манастира, увијек заједно

Г.С.
Foto: trebinje live

Иако је пред публиком педесет година, од када је 1972. године први пут стао пред камере у филму "Вук самотњак", о животу Славка Штимца зна се врло мало, јер нерадо даје интервјуе.

Ништа веће интересовање за сарадњу с медијима не показује ни његова супруга Весна Голубовић, и сама изузетно успјешна у професији којом се бави.

Весна је 1980. године дипломирала на Факултету ликовних умјетности, у класи професора Стојана Челића, а већ идуће године преселила се у Њујорк.

"Није то била храброст како многи мисле, више лудост. Отишла сам као да идем на излет, са једном торбом у којој су биле двије књиге: Српске јуначке пјесме и Нови завијет. Имала сам нешто мало пара, нисам знала енглески, али сам била рјешена да тамо заувијек останем", испричала је у једном од ријетких јавних иступања.

У Великој јабуци одлично се уклопила у умјетнички миље. Ауторка је многобројних самосталних и колективних изложби, као и зидних инсталација, опробала се у дизајнирању књига, а радила је и сценографије за модерне балете.

Упркос свему, одлучила је да се врати у Београд, гдје се посветила ономе за шта се школовала.

Весна и Славко не могу се срести на јавним дешавањима, нити на популарним мјестима за одмор. Њихови пријатељи кажу да умјетнички пар тренутке предаха користи за обилазак херцеговачких манастира, гдје радо присуствују литургијама, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана