Сергеј Ћетковић није једини, и овај српски глумац усвојио је дјецу

Г.С.
Сергеј Ћетковић није једини, и овај српски глумац усвојио је дјецу

Пјевач Сергеј Ћетковић никада није крио да је усвојио своје двије ћерке које су он и његова супруга обасули безграничном љубављу. Ова прича одушевила је све. Међутим, мало је познато да је глумац Горан Шушљик, такође, усвојио дјецу, и то два брата.

Горан Шушљик и пијанисткиња Ирина Дечермић упознали су се још 1999. године и дуже од двије деценије уживају у складном браку. Породичну срећу увеличала су им два сина, Ђорђе и Душан, рођена браћа коју су усвојили. Супружници дјечаке одгајају са много љубави и њежности, а приликом гостовања у емисији „У кругу породице" нагласили су да је родитељски инстикт урођен у сваком од нас, те да су једног дана само „пресјекли" и одлучили да постану родитељи.

− Без обзира на то што постоје сложене законске процедуре, све је ишло много једноставније него што би људи помислили. Унутар нас је постојала снажна воља и жеља која нас је водила. Ово је можда права прилика да охрабримо све који размишљају о усвајању, а имају неку дилему. Није ништа страшно, штавише дивно је. То чак није питање неких племенитих циљева, него нормална људска потреба да свој живот делиш са неким – рекао је Горан Шушљик и додао да су постојали знаци који су указивали на то да су баш та два дјечака „одређена" њима.

− Ђорђе је имао годину дана када смо га први пут видели и био је у хранитељској породици. Сећам се, паркирали смо кола недалеко од куће и док смо се приближавали видели смо жену која држи дете у наручју. Онако мали одједном се исправио, широм отворио своје крупне и лепе очи и раширио руке. Изгледало је као да нас чека. То осећање да је спреман за нас можда је било само наше „учитавање", али то је наша прича.

Три године касније родио се Душан.

− Тих двадесетак минута вожње, док смо ишли по њега, памтим као најузбудљивије тренутке свог живота. У исто време сам осећала велико узбуђење и страшну трему јер идем да упознам своје дете – признала је умјетница.

Брачни пар је истакао да су према дјечацима увијек гајили осјећања ништа мања од оних која би имали да су их добили природним путем.

− Сећам се, први пут смо отишли на море са Ђорђем. И тако мали био је немиран, као што је немиран и сада са 15 година. Седели смо увече на некој тераси, био сам окренут на другу страну, али сам некако видео да нагло пада са столице. Стигао сам да пружим шаку и задржим његову главицу да не удари о тло. Тад сам постао сигуран да сам отац – открио је Горан Шушљик у искреној и емотивној исповијести.

Познате личности које су усвојиле дјецу у свијету су бројне: Роберт Де Ниро, Анђелина Џоли, Мадона… преноси svet-scandal.rs

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана