Савршен изглед није најважнији: Праве мушкарце највише привлаче ове двије особине

Agencije
Савршен изглед није најважнији: Праве мушкарце највише привлаче ове двије особине

Док већина жена покушава да постигне физички изглед близак данашњим стандардима љепоте, испоставило да се мушкарци "не падају" само на извајано тело или савршене карактеристике лица.

Заправо, умјесто дугих ногу и извајаног стомака, јачи пол радије бира жене на основу других, много привлачнијих, атрибута. Ријеч је о мирису и гласу.

Према истраживању објављеном у академском часопису "Fron­ti­ers in Psycho­logy", боја гласа је једнако битна као и добар изглед.

Аутори студије су анализирали чак 73 досадашња истраживања на тему атрактивности, које датирају између 1977. и 2017. године, како би указали изглед, звук и мирис снажно утичу на укупну атрактивност.

Студија коју је предводила, Агата Гројецка са Универзитета у Вроцлаву, открила је да се атрактивност обично не базира на једном фактору већ на комбинацији више ствари, а мирис тијела и глас играју велику улогу.

- Неки мириси нису само оцијењени као пријатнији већ и сексепилнији, а поред тога, они покрећу људе на флерт. Са друге стране, непријатни мириси могу да имају негативан утицај на везу - истакла је Агата.

Када је ријеч о гласу, стручњаци су пронашли да боја гласа помаже другима да процијене какви сте у сексу, које су ваше године, да ли сте доминантни и плодни.

- Акустични и мирисни знакови могу, засебно или у комбинацији, снажно да утичу на привлачност појединца, а тиме и на ставове и поступке према тој особи. Импресивна је количина информација које се могу процијенити о особи искључиво на основу њеног мириса и гласа - закључила је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана