Савjети који вам могу помоћи да преболите раскид: Суочите се са истином и пребродите тежак период

ГС
Foto: Илустрација

Свака издаја или разочарање од стране вољене особе доноси одређену кризу у животу, а ево којих седам ствари треба да освjестите када се налазите у таквој ситуацији.

1. То је његов/њен гријех, а не ваш - Немојте тражити кривицу непрестано у себи, немојте себе мучити, нити размишљати о негативним посљедицама. Особа која вас је издала то треба да носи са собом, а не ви. Освјестите да је вријеме да без терета кренете напријед.

2. Што се прије открије, то је боље - Било би још горе да је та особа дуже била у вашем животу и заузела све важније мјесто. Ви бисте јој још више вјеровали, а на крају бисте се додатно разочарали. Суочавање са истином је болно, али често драгоцјено искуство.

3. Чин ове особе није ваш живот, већ само дио њега - У реду је да имате негативне емоције или да се суочите са болом, али не дозволите да веза са овом особом дефинише  ваш живот. Вријеме је да се више фокусирате на уравнотежена подручја свог живота.

4. Растанак са таквом особом није губитак, већ добитак - Више нећете трошити своје драгоцјене ресурсе на особу која не заслужује ваше вријеме, енергију и пажњу. Ослобођени сте од такве везе.

5. Ваш бол и ваш бијес треба да постану ваша снага - Сублимирајте енергију из бола и бијеса у нове акције. Градите, стварајте, учите, комуницирајте. Радите све што вас чини срећним.

6. Ово је право вријеме да учврстите своју снагу - Још једном, схватите које су најважније вриједности за вас. Шта носите са собом до краја живота?

7. Човјек је направио свој избор починивши издају. А ви направите свој избор - Ова особа је већ направила свој избор, одлучивши се на такав корак. Али ваш живот је у вашим рукама, увијек можете направити нови избор који ће вам побољшати живот, преноси Магазин Новости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана