Русија: Мачка именована за почасног помоћника министрице након што је спашена

Кликс
Foto: Фејсбук

Мачка која је спашена из Централне руске фабрике за прераду отпада у Уљановску именована је за помоћницу регионалне министрице за заштиту околине, објавили су руски медији.

Снимци с надзорних камера који од јуче круже интернетом показали су како радник у погону приликом сортирања смећа извлачи мачку из свезане пластичне вреће која се налазила на транспортној траци.

Након што је видео постао доступан јавности јавило се и Министарство за околину регије Уљановск, те су најавили како ће спашена мачка бити именована за почасног помоћника задуженог за заштиту дивљих животиња.

"Водимо мачку у наше министарство и сви ће запосленици преузети одговорност за њу, рекла је министрица Гулнара Рахматулина.

Министарство заштите околине Уљановска саопштило је да је наградило запосленика за прераду отпада Михаила Тукаша и директора постројења.

"Мачка се није оглашавала и торба се није мицала. Морао сам изрезати торбу како бих провјерио има ли метала. Само сам радио свој посао", рекао Тукаш.

Директор постројења нагласио је како је животиња била на неколико секунди од смрти.

Како наводе руски медији, мачка је најмање трећа животиња која је спашена у погону који је удаљен 700 километара источно од Москве. Претходно су у истом постројењу спасили афричког јежа надимка "Везунка" (на руском означава срећу) и двије црвенокосе корњаче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана