Ристе и његова жирафа умрли су у истом дану, а његов пријатељ чува успомену на њих

GS
Foto: X.com

Јединствена веза животиње и људи умије својом снагом да изненади људе широм планете. Једна таква прича долази из Македоније и данима је била вијест и у свјетским медијима.

Ристе Трајковски, који је преминуо крајем прошле године, бринуо је о жирафи Флопи више од 12 година. Заједно су шетали, јела му је из руке и били су јако везани. Ристе је годинама радио као чувар жирафа и пожртвовано бринуо о овим необичним животињама.

Вратиле су му то његове жирафе пријатељством толико блиским да је само по себи постало атракција. Људи су долазили да гледају како Ристе и његове жирафе проводе дане и разумију се и без ријечи.

Ристе је  преминуо, а жирафа Флопи о којој је бринуо дуже од десет година и сама је издахнула неколико сати касније. Прича о њиховом другарству данима je обилазиla свијет, а иако је у почетку било нагађања да је обоје однијела нека заразна болест испоставило се да то није тачно.

Обдукција је показала да је Флопи однио поодмакли карцином, а да ли је случајност или судбина што се то поклопило са даном одласка њеног чувара, то је већ нека друга прича.

Иначе, жирафа Флопи била је посљедња жирафа у скопском зоолошком врту, а пре ње је угинула жирафа Каспер која је настрадала од салмонеле, тако да у врту више нема ни жирафа ни њиховог чувара.

У Македонији их не заборављају, а успомену на њих посебно чува Ристин пријатељ, фотограф Горан Анастасовски, којем сз Ристе и Флопи  у више наврата позирали.

Дотограф и блиски пријатељ Ристе Трајковског и недавно је годворио о дирљивој вези између Ристе и жирафа у скопском зоолошком врту.

„Био сам пријатељ са Ристом дуги низ година јер сам био импресиониран његовом блиском везом са жирафама“, рекао је Горан за портал Боред Панда.

Горан је то описао као „историјску причу“. Напоменуо је да је почела као лијепа прича са тужним завршетком, наглашавајући дубоку природу везе коју је желио да ухвати.Он је испричао незаборавне тренутке којима је био свједок љубавни између Ристеа и жирафа, посебно Флопија. 

„Ристе је проводио је више времена са њима него са људима“, рекао је Горан. 

„Горан је, говорећи о утицају губитка Ристе и посљедње жирафе Флопи, напоменуо да је ово једна од најтужнијих прича у његовој земљи, Македонији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана