Раде Шербеџија се опростио од стана у Ријеци: "Ово је моје омиљено мјесто" ВИДЕО

Б92
Foto: Принтскрин

Глумац Раде Шербеџија подијелио је своја размишљања с прозора стана у Ријеци, који је одлучио да прода. Он је имао вриједна запажања о протоку времена, као и људској природи.

Шербеџија је на Фејсбуку објавио снимак из стана, који више неће бити у власништву његове породице.

"Ово је моје омиљено мјесто у нашем ријечком стану. Сједети овде покрај прозора, обично ту нешто пишем. Гледам кроз прозор, гледам у ово наше аустријско бечко хрватско позориште, замишљам разне ствари, посматрам живот кроз прозор“, говори Раде на видео снимку.

Глумца је та лепа навика, гледања кроз прозор, подсјетила на сусрет сликара Миће Поповића и Воје Станића.

Поповић је хтио да купи слику свог колеге, али му је Станић умјесто тога понудио поглед с његовог прозора у Херцег Новом – који би га инспирисао за најлепше дјело на свијету.

"И тако и ја сједим за овим прозором и размишљам, мислим овако, јуче је Ленка продала наш стан, овај ријечки. Јуче је био 2.2. 2022., важан дан. Један у хиљаду година, као што је вероватно био 1.1. 1011. Размишљам како ти дани пролазе и вријеме, и размишљам што ће се десити 2222 године, након двјеста година. Која ће то имена, иза нашег свијета којег знамо, која су звучна, која су славна, прежјивети. Кога ћемо се сјећати, кога ће се сјећати, и мислим се како све тако брзо пролази као трен као сан. Мислим се зашто људи онда желе да граде, да отимају да имају, да су агресивни, да мрзе, да ратују, да убијају када све тако брзо пролази", упитао је глумац у поетичном стилу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана