Психолог открива: Ово су токсичне особине нарцисоидних људи

ГС
Психолог открива: Ово су токсичне особине нарцисоидних људи

Када су у питању љубавни односи, постоје неке суптилније особине које могу идентификовати нарциса. Доктор Крег Малкин, психолог са Харварда, који има више од 25 година радног искуства, навео неке од тих особина.

Опсједају вас љубављу
Љубавно бомбардовање је пљусак комплимената, пажње и поклона. Када је здраво, ово понашање се назива "фаза меденог мјесеца". Али када сте са нарцисом, мало је мјеста за уживање.
Они су повређени када их одбијете

Ако нарцисоиду кажете да бисте желели да прескочите дружење јер сте уморни, он ће се увриједити. Могао би да реагује тако што ће се повући и кратко одговарати на поруке.

Нарцисима је често непријатно због рањивих осјећања као што су туга, усамљеност, стид, страх или чак разочарење јер не верују да вам је заиста стало или да ћете бити ту за њих.

Они одражавају лажну слику сигурности

Нарциси се суочавају са својом несигурношћу тако што себе представљају као посебне, изузетне или толико јединствене да никада не морају да се плаше суочавања са емоционалним ризиком. Они који нису нарциси уживају у повезивању, без силних порука и комплимената. Прави односи се заснивају на другим начинима изражавања блискости и наклоности.

Стално истичу ваше сличности

Нарциси практикују самопобољшавање стварајући осјећај посебности инсистирањем да сте слични на што више начина. Можда ће примијетити да волите исту музику, планинарење, храну или пиће.

Ако сте са нарцисом, када укажете на разлике у вашим укусима, можда ћете наићи на љутњу или ћутање, преноси Б92.

Они контролишу све планове

Нарциси често практикују прикривену контролу. Другим ријечима, могли би се појавити у последњем тренутку са улазницама за концерт и цвијећем или резервацијама за вечеру. Ако је то једини начин на који особа може да ужива у везивању, можда је превише крута да би јој се вјеровало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана