Психолог открива како да постанете добар отац

ГС
Психолог открива како да постанете добар отац

Очеви се не би требали трудити да буду савршени, него да својој дјеци редовно показују љубав и приврженост. Осим тога, важно је градити здраве односе између родитеља како би дијете развило концепт подршке, а то укључује и помоћ у кућним пословима.

"Очеви би се требали фокусирати на властито дјетињство. Зашто не бисте лијепе ствари пресликали на своју обитељ? И обрнуто, оно што вам није било угодно, требате избјегавати", објаснио је психолог Денис Хакимов.

Према његовим ријечима, очеви требају бити свјесни да ће се њихов животни стил морати промијенити након рођења дјетета јер ће се појавити нове дужности, бриге и одговорности. Ако отац не може успоставити комуникацију с дјететом, може се обратити стручњаку, сматра Хакимов.

Амерички научници са Универзитета Јужне Калифорније открили су везу између броја дјеце и родитељске перцепције смисла живота. Резултати су показали да људи с више дјеце и квалитетнијим љубавним везама теже пронаћи више смисла у животу. Притом су мушкарци више тежили смисленијем животу него жене.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана