Причају да јој ништа није свето, чак ни преминула ћерка: Четири дана након њене сахране кренула је освета

Г.С.
Причају да јој ништа није свето, чак ни преминула ћерка: Четири дана након њене сахране кренула је освета

Присила Присли жели да оспори тестамент ћерке Лисе Мари Присли која је умрла почетком године у 54. години. Адвокати удовице Елвиса Прислија уложили су приговор и тврде да документ није валидан.

12. јануара 2023. Лиса Мари Присли умрла је у 54. години живота. Као и њен отац Елвис Присли, прерано је напустила овај свијет, а иза себе је оставила бројну имовину, коју је имала од сопствене каријере, као и од зараде покојног оца, који ју је оставио да управља његовом заоставштином и имовином.

Међутим, иза кулиса су се појавиле невоље између њене мајке Присиле Присли и њене ћерке Рајли Кеох, које се не слажу око тога ко треба да испуни жеље Лисе Мери Присли.

Измјена њених жеља

Супротно томе како је то могло изгледати на премијери биографског филма "Елвис" и другим догађајима на црвеном тепиху, Лиса Мери и њена мајка Присила годинама нису биле у добрим односима. Све је почело 2016. године када се Лиса Мери развела од свог супруга. Умјесто да стане на страну своје ћерке у борби за старатељство над њиховим близанцима, Присила је одлучила да подржи њеног бившег мужа. Очигледно су остали блиске док су заједно ишле на сахрану Лисе Мери.

Лиса Мери очигледно није опростила својој мајци што је стала на супротну страну када су близанци у питању, пошто је 2016. уклонила њу и бившег пословног менаџера Берија Сигела као повјеренике свог имања. Њен син је умро 2020. године, остављајући Рајли као једину одговорну особу. Управо је овај амандман започео сукоб између Присиле и њене унуке.

Породична свађа

Претпоставља се да Присила није била упозната са промјеном у тестаменту све до смрти Лисе Мери, јер није предузела правни поступак против ње до четири дана након сахране. Када се сахрана завршила, брзо је кренула, поднијевши петицију да доведе у питање „аутентичност и валидност" амандмана. Тврдила је да цијелу одлуку треба одбацити, остављајући је као главну одговорну особу која ће се бавити појединостима око посљедњих жеља своје ћерке. Ово се заснивало на чињеници да јој Лиса Мери никада није рекла за ту промјену коју је направила само неколико мјесеци пре смрти. Она је такође поставила питања о валидности потписа на документу.

Док Присила покушава да се бори против сопствене унуке, пријатељи Лисе Мери су коментарисали ситуацију. Према једној, Лиза Мери је била изузетно јасна да жели да Рајли и Бен буду нови повјереници: "Очигледно је жељела да свако од њено четворо дјеце има 5 одсто имања".

Док породица чека да види да ли ће амандман бити поништен, многи њима блиски људи кажу да бака и унука једва разговарају једна са другом „не виде се очи у очи". Они очигледно комуницирају само преко својих адвоката. Док је Рајли потпуно затечена чињеницом да Присила оспорава промјену, Присила тврди да она долази из љубави и каже да се нада да још увијек могу имати везу.

Анонимни извор који је близак са Присилом прокоментарисао је њену одлуку да предузме правне радње, рекавши да ради оно што осећа „да јој је у срцу". Они су прецизирали да је она непоколебљива да су документи фалсификовани и да заправо нису били жеља њене ћерке.

Судско рочиште је заказано за 13. април 2023. године. Ако пресуда буде у Присилину корист, онда ће она и Рајли заједно управљати заоставштином, уместо да потпуна контрола буде на дјеци, преноси стил/курир.рс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана