Чувар и посљедња жирафа у скопском зоо врту преминули исти дан (ВИДЕО)

ГС
Чувар и посљедња жирафа у скопском зоо врту преминули исти дан (ВИДЕО)

Јединствена веза животиње и људи умије својом снагом да изненади све емпатичне људе, а једна таква прича долази из Сјеверне Македоније и данима је вијест и у свјетским медијима.

Ристе Трајковски, који је преминуо крајем прошле године, бринуо је о жирафи Флопи више од 12 година. Заједно су шетали, јела му је из руке и били су јако везани. Ристе је годинама радио као чувар жирафа и пожртвовано бринуо о овим необичним животињама.

Вратиле су му то његове жирафе пријатељством толико блиским да је само по себи постало атракција. Људи су долазили да гледају како Ристе и његове жирафе проводе дане и разумију се и без ријечи.

Ристе је прије око мјесец дана преминуо, а жирафа Флопи о којој је бринуо дуже од десет година и сама је издахнула неколико сати касније. Прича о њиховом другарству данима обилази свијет, а иако је у почетку било нагађања да је обоје однијела нека заразна болест испоставило се да то није тачно.

Обдукција је показала да је Флопи однио поодмакли карцином, а да ли је случајност или судбина што се то поклопило са даном одласка њеног чувара, то је већ нека друга прича, преноси Мондо.

Иначе, жирафа Флопи била је посљедња жирафа у скопском зоолошком врту, а прије ње је угинула жирафа Каспер која је настрадала од салмонеле, тако да у врту више нема ни жирафа ни њиховог чувара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана