Преминула звијезда мексичких теленовела Кармен Салинас

Г.С.
Преминула звијезда мексичких теленовела Кармен Салинас

Глумица Кармен Салинас, звијезда мексичких теленовела, умрла је у 83. години.

Мексичка глумица, која је у коми откако је доживјела мождани удар у новембру, умрла је у четвртак. Њена породица објавила је вијест о њеној смрти у петак на Твитеру, подијеливши црно-бијелу фотографију глумице.

“Са великом тугом вас обавијештавамо да је данас, 9. децембра 2021. године, преминула глумица Кармен Салинас”, написала је породица у саопштењу.

Рођена 5. октобра 1939. у Тореону, Салинас је почела да наступа 1950-их, као дијете, када је пјевала и глумила на радију и учествовала на такмичењима љепоте.

Шездесетих година прошлог вијека започела је своју телевизијску каријеру глумећи у теленовелама као што су “Casa de Barrio”, “Frontera” и “Sublime Redencion”.

Салинас је током година одиграла више од 100 улога, а такође се појавила заједно са Дензелом Вашингтоном и Дакотом Фанинг у филму “Човjек у пламену” из 2004.

Поред сјајне глумачке каријере, Салинас је била активна и у политици, као чланица Мексичке институционалне револуционарне партије. За савезног посланика изабрана је 2015. године, а на тој функцији је била до 2018. године.

Иза глумице је остала ћерка Марија Еугенија, а њен син Педро је преминуо од рака 1994. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана