Правилна употреба дезодоранса: Заборављате ли ова мјеста?

ГС
Foto: Илустрација

Можда нисте баш скоро размишљали о томе да ли правилно користите дозодоранс? Већину је неко у пубертету подучио основама, а многи су видјели од другарица и другара у свлачионици како се на брзину испрскају испод пазуха.

Истина је, међутим, да се дезодоранс ставља искључиво на кожу коју сте претходно опрали, а - што је једнако важно - и темељно осушили.

Такође, неопходно је да испрскате кожу пазуха два до три пута, унакрсним покретима, јер ћете једино тако потпуно прекрити дезодорансом све знојне жлијезде. Они који не брију маље треба да употребе већу количину дезодоранса.

Важно је да сачекате да се дезодоранс у потпуности осуши. У супротном ћете већи дио обрисати одјећом. Можете користити дезороданс и током дана, слободно га понесите.

Међутим, важно је да кожу пазуха претходно обришете влажном марамицом или бар крајем мокрог пешкирића, па тек онда ставите дезодоранс.

Осим испод пазуха, треба да га наносите и на друга мјеста где долази до јачег знојења - између бутина и на стопала, а пробајте и да га испрскате иза кољена и у превоје лактова, пише Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана