Потез маме према сину који има излив бијеса постао вирал - са разлогом

ГС
Потез маме према сину који има излив бијеса постао вирал - са разлогом

Позитивно родитељство или позитивна дисциплина подразумијева новији систем подизања дјеце који истиче да велику разлику праве разговор, разумијевање и смиреност родитеља.

Ипак, многима фали конкретан примјер – како примијенити све те дефиниције и савјете стручњака када се дијете ваља по продавници или доживљава тантрум. Једна мама је својим примјером и саосјећајним приступом који је постидио, али и инспирисао многе, показала како у пракси изгледа њежно родитељство.

Видео који је постао виралан на ТикТику и има преко седам милиона прегледа приказује посљедице неслагања Кеша и његова два брата и сестре.

"Видим колико си љут и желим да се осјећаш боље", говори Бенет док клечи у висини његових очију.

"Понекад се осјећамо боље када добијамо ствари које желимо, али понекад не можемо да добијемо ствари које желимо. И у реду је бити љут, али онда морамо бити у стању да то пустимо и схватимо да нећемо добити и морамо да пронађемо други начин да се осјетимо боље", говори она, преноси Нова.

Уз ове савјете, Бенет је неколико пута истакла и колико га воли, али и подсјетила да и он мора да воли себе. Управо ове реченице су оно што свако дијете треба да чује јер играју кључну улогу у одгајању самопоузданог и самосвјесног дјетета.

@thebennettgang Reply to @renewaldoctrine original sound - destiny Bennett

А колико је и неким старијим генерацијама било потребно да чују ово, говоре у прилог коментари испод видеа.

„Дијете у мени је требало ово да чује“, прокоментарисао је један корисник.

„Невјероватан је начин на који разбијамо методе грдње који се провлаче генерацијама. Тако сам поносна. А ово је прелијепо.“

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана