Породила се само 48 сати пошто је сазнала да је трудна: Симптоме је приписивала стресу

ГС
Foto: Илустрација

Учитељица Пејтон Стовер (23) породила се свега два дана пошто је сазнала да је у другом стању.

Царским резом на свијет је донијела дјечака који је добио име Кеш, преноси "New York post".

Али, да није отишла код доктора због онога што јој се учинило као безазлен проблем, ова млада жена и њена беба могле су да заврше фатално.

Наиме, Пејтон није ни претпостављала да је трудна; вјеровала је да је умор који је мјесецима осјећала заправо посљедица стреса на послу. Кад је уочила да јој отичу ноге, отишла је код љекара. Послије неколико рутинских анализа, па и теста на трудноћу, упућена је на ултразвучни преглед, јер се посумњало на трудноћу.

- Докторка је погледала у екран и рекла ми: “Дефинитивно си трудна” - прича Пејтон.

С обзиром на то да су се код ње јавили проблеми са бубрезима и јетром, због чега јој је живот био угрожен, љекари су процијенили да би што прије требало да је породе. Дали су јој мало времена да се припреми и врати у болницу.

- Пејтон се породила у току ноћи - рекао је њен дечко Трејвис Костерс, одушевљен што је добио дијете.

Због компликоване здравствене ситуације новопечена мама није имала времена ни да размишља о порођају:

- Имала сам изузетно висок крвни притисак који је могао да изазове фаталне посљедице. Да нисам отишла код лекара, вјероватно не бих ни преживјела викенд.

Наиме, накнадно је откривено да је будућа мама имала прееклампсију, компликацију која се јавља током трудноће, а која доводи до високог притиска.

Малени Кеш рођен је 10 недеља прије термина и по доласку на свијет имао је свега 1,8 килограма. Његови родитељи дочекали су га с одушевљењем, преноси Телеграф.

- Жељели смо дјецу, али нисмо планирали да се окушамо у родитељству у овим годинама. То ипак не умањује нашу срећу што смо добили прво дијете - каже поносни тата.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана