Погледајте коме је посвећена пjесма "Tи само буди довољно далеко" VIDEO

Г.С.
Погледајте коме је посвећена пjесма "Tи само буди довољно далеко" VIDEO

„Ти само буди довољно далеко" групе Генерација 5, инспирисана је љубавном везом Јелене Тинске и Горана Милошевића, пjевача бенда.

Прича о самој пjесми и љубави двоје познатих у седамдесетим су потврђени у многобројним новинским чланцима, књизи Јелене Тинске, а подсjетио нас је и ТикТок налог Тhe_good_decade.

Како пишу у изворима, Јелена је била 10 година старија од Горана. Када га је видjела на једном фотографисању први пут, одмах је питала ко је он.

Када јој је фотограф Мики Величковић објаснио да је то Горан из „Генерације 5", која је тада била веома популаран бенд, она је одмах тражила његов број телефона. Помислила је како би били занимљиво да га поведе са собом на концерт чувеног Леонарда Коена који је требало да наступи на Коларчевом универзитету те суботе.

Назвала га је и представила се, међутим, он није вjеровао да га зове Јелена па јој је спустио слушалицу. Звала га је поново. Била је упорна и договорили су се да се виде у Шуматовцу. Нису отишли на концерт, али након тог првог сусрета – нису се више одвајали. И то је трајало пуних годину дана.

Горан је живио са оцем који је често био одсутан због посла, а Јелена са својом мајком и двоје мале дјеце. Вријеме су проводили у његовој кући, виђали се ноћу, а она је ујутру трчала код дјеце да их спреми за школу док ју је он чекао у оближњем кафеу. Када дјеца оду у школу, враћали су се код њега и спавали до поднева. Ишли су и на свирке, а она се трудила да његове наступе не пропушта.

Јелена је била једна од најљепших дјевојака у Београду. Када ју је Горан видио, била је то љубав на први поглед. Београд је много причао о њима, а називали су их и „најромантичнијим паром". Јелена Тинска је тада пјевала у рок групи „Лутка".

Често су пјевали једно другом, а кроз Београд су се возили на Горановом мотору и на тај начин плијенили пажњу.

Много су се вољели, али и растали јер је у његовом кревет затекла другу дјевојку. Иако је он тврдио да је није преварио, појашњавајући да је ту само преспавала стјуардеса, дјевојка од његовог друга директора аеродрома, Јелена му није вјеровала. Одмах му се осветила тако што је била са његовим другом чија је дјевојка преспавала у Горановом кревету, а потом је отишла у Нови Сад са другарицом.

У јуну је упознала сликара Мићу Узелца. У јулу се удала за њега из ината Горану, а већ у августу развела.

Послије неког времена дали су својој љубави још једну шансу, али то није потрајало. Горан је био изузетно лијеп мушкарац и веома популаран. Јелена га је споменула и у својој књизи гдје је написала да је био „леп као Аполон".

Пјесма „Ти само буди довољно далеко" изашла је 1979. године као мини ЕП плоча гдје се на другој страни нашла и пјесма „Уморан од свега". Бенд је свирао до 1982, објавио два албума и распао се да би се поново окупио без Милошевића у деведесетим.

Ипак Горан Милошевић је наставио спорадично са соло каријером, али без пуно успјеха, преноси "City magazin".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана