Пет ствари које пас нањуши код људи

Г.С.
Пет ствари које пас нањуши код људи

Постоје људи које пси обожавају и увијек трче код њих, док постоје и они у чијем присуству се узнемире. Такође, добро је познато да они предосјете када се приближавају временске неприлике или катастрофе. Тако им није проблем ни да осјете када се њихов власник чудно и другачије понаша. Једноставно они могу да осјете ствари које људи не могу.

1. Расположење

Ваш пас може и те како да осјети ваше расположење. Ако сте под стресом и они ће бити, ако осјете да сте тужни, угураваће се код вас да се мазе. Такође, бројни тренери примијетили су огромну разлику у резултатима паса зависно од расположења тренера.

2. Пажња

Пси су врло интелигентне животиње и знају када ви не обраћате пажњу на њих. Знају када је најбоље вријеме да направе неки лукав потез, јер знају кад не гледате иако сте у истој просторији. Да, баш тако нестаје ваш сендвич.

3. Неједнакост

Једно недавно истраживање у ком су истраживачи упарили псе и задали им исту команду открило је неједнакост у реакцијама. Један је након тога добио посластицу, а други није. Онај пас који није добио укусну посластицу убрзо је престао да испуњава ту наредбу и није више обраћао пажњу на истраживача.

4. Болест

Пси су одлична утјеха својим власницима током прехладе и других болести. Иначе, доказано је и да пси могу намирисати ћелије рака, и то у узорку крви. Љекари и научници се тако надају да ће се у скоријој будућности моћи да ослањају на псећи њух за боља тестирања рака.

5. Лаж

Једно јапанско истраживање открило је да су пси способни да науче да не вјерују људима који лажу. Другим ријечима, пси могу да распознају када су преварени и науче да не вјерују особи која их је преварила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана