Пет разлога зашто би вам партнер требао бити на првом мјесту

ГС
Foto: Агенције

У већини бракова након што пар добије дјецу, супружници забораве на себе и једни на друге, мислећи да се својој дјеци требају посветити у потпуности.

Једно истраживање је показало да 77 посто родитеља каже да су сретнији и испуњенији откад имају дјецу. Истовремено, просјечни родитељ није био на романтичном споју више од три године и оно што родитељима највише недостаје из живота прије дјеце је то да проведу квалитетно вријеме са својим партнером, преноси портал Кликс.

Издвајамо неколико разлога зашто бисте на прво мјесто требали ставити партнера или партнерицу, а не дјецу.

1. Учите своју дјецу да поштују друге и себе

Мушкарац који се према својој жени понаша као према принцези доказ је да је рођен и одрастао у наручју краљице. Кад ваше дијете одрасте у породици у којој се љубав између партнера показује на безброј начина, као резултат тога што им је брак на првом мјесту, научи се према другима односити с истим поштовањем.

2. Можете бити узор здраве љубавне везе

Умјесто да се осјећате кривима што сте оставили дјецу на чувању и уживали у лијепој вечери у двоје, у потпуности искористите ову прилику да свом дјетету објасните да његовој мами и оцу треба неко вријеме само за њих. Научит ће важност здраве љубавне везе те ће то позитивно утјецати на њихово понашање и односе у будућности.

3. Бит ћете бољи родитељи

Када одвојите вријеме за властити раст и уживање, то вам помаже да се осјећате смирено. Стога, кад се вратите родитељским обавезама, имат ћете пуно више енергије и бит ћете онакав родитељ какав желите бити.

4. Радите на расту властите љубавне везе

Када планирате и проводите вријеме са својим партнером, јасно показујете да вам је стало до вашег односа. Мале ствари чине велику разлику. Одржавање искре међу вама помоћи ће вам да и даље будете љубавници, а не да постанете цимери.

5. Ваша ће дјеца на крају напустити родитељско гнијездо

Ваш је партнер био ту пуно прије него што су била ваша дјеца и бит ће ту након што дјеца напусте породично гнијездо. Ако цијели живот проводите приоритизирајући своју дјецу и успут заборављате на своје и партнерове потребе, кад ваша дјеца напусте гнијездо, можда ћете се запитати што се догодило. Ваша дјеца постоје због вашег брака, а не обрнуто.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана