Пет дијелова мушког тијела који су женама најпривлачнији

Б92
Foto: Илустрација

Нова истраживања успјела су да сузе широк избор дијелова тијела који су женама најпривлачнији и који их у највећем броју случајева привлаче на мушкарцима, али вас свакако може изненадити то што на овој листи није укључено нешто што се у глобалу сматра кључном ставком.

А шта највише привлачи женски пол?

Торзо

Судећи према студији изведеној 2017. године, 24% дама закључило је да је грудни кош најатрактивнији дио мушког тијела, са 13% дама које су се опредијелиле за стомачни дио, што значи да ова комбинација торзоа посједује највећи проценат у укупним резултатима и у поређењу са осталим дијеловима тела. Међутим, ово није примјењиво само на мушкарце који не излазе из теретане и посједују тијело Адониса, јер је антрополог са Јејл Универзитета, Ричард Брибискас, потврдио да ће жене такође бити привучене и "тата" физиономијом. Према наводима, мало стомачића одаје знаке здравља и дуговјечности, али је и охрабрујуће за све мушкарце више него ишта.

Очи

Било да се ради о свијетлоплавим или браон очима, жене су као луде привучене паром наших биолошких оптичких уређаја које носимо у лобањи. Међутим, нису све очи креиране подједнако и овде се не говори само о томе да ли посједујете озбиљну варифокалну перцепцију.

Лимбални прстен, односно дио у коме се дужица сусреће са беоњачама, може бити другачије боје од вашег ока, док је студија из 2011. године, изведена од стране Дерена Пашека, са Калифорнијског Универзитета, доказала да су мушкарци са тамним лимбалним прстеновима далеко привлачнији женама.

Руке

Можда нису прве на мјесту када размишљате о рангирању женских дијелова тијела, али руке су добиле чак 19 посто гласова у студији доктора Феликса у обрнутом случају, што их је ставило на ову листу пожуда. Ипак, нису само дефинисани и набилдовани бицепси на списку.

Велике, напумпане надлактице можда су некада биле знак алфа мужјака, али ових дана даме су више за изглед Рајана Гослинга, радије него Жан Клод Ван Дама. Посљедњих година, јаке подлактице такође играју веома важну улогу, са одређеним теоријама које из повезују са замјеном за полни орган, због изражених вена и свега осталога што даме визуализују.

Уста

Уколико су здрави зуби и лијеп осмијех оно што волите код љепше половине, испоставило се да и даме мисле исто. У великом истраживању професора Џесике Трејси, са Универзитета Британске Колумбије, "лоши момци" више нису толико на цијени јер даме све више привлаче насмијани мушкарци, срећног изгледа, од оних типова смркнутог и пријетећег лика.

Студија је такође навела да се жене најчешће повезују са мушкарцима упечатљивог израза, доброг статуса, компететивног духа и могућношћу пружања, што значи битно је бити тих, јак и насмејан.

Леђа и рамена

Почетком деценије изведена су истраживања у којима је откривено нешто што би свакако требало да утиче на наше тренинг сесије. Бројне студије доказале су исто, а то је да се жене приликом избора својих савршених типова тијела углавном ослањају на вретенасте силуете. Иако су даме често бирале више и боље дефинисане фигуре, истраживачи су такође открили једну изненађујућу какратеристику која им је неодољива, а то је јак однос између рамена и кукова. Другим ријечима, леђа обликована у облику слова V учиниће вас атрактивнијим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана