Пар пронашао мачку која је нестала прије 10 година: "Божићно чудо"

ГС
Пар пронашао мачку која је нестала прије 10 година: "Божићно чудо"

Несвакидашња прича о томе како никад не треба одустати од потраге за кућним љубимцима уколико сплетом околности нестану или побјегну, разњежила је многе.

Ричард и Мариа Прајс из Шпаније недавно су примили позив из Њујорка. Нису се одмах жељели јавити мислећи да је ријеч о превари. Међутим, кад је телефон поновно зазвонио, ипак су дигли слушалицу.

Јесте ли ви имали црно-бијелу мачку - питала их је особа с друге стране линије, преноси „Вашингтон пост“.

Њихов одговор био је “да”. Наиме, пар је имао мачку Мими, која је нестала 2012. године.

Ричард и Мариа тада су живјели у Њујорку. Приликом одласка на одмор, стан и њихову мачку чувало је неколико чланова породице. Један дан неко од њих није био довољно опрезан те је оставио отворена врата од стана.

Мачка је брзо искористила прилику и искрала се те јој се изгубио сваки траг. Ричард и Мариа тражили су своју љубимицу више од годину дана, али њихова потрага је била безуспјешна.

Прошле године Ричард је отишао у пензију па се породица преселила у Шпанију, али нису мијењали бројеве мобитела. Неко је у Њујорку у склониште донио црно-бијелу мачку, којој су очитали чип и пронашли њене власнике.

Ово је заиста право божићно чудо - рекао је пресрећни Ричард, који је удомио Мими 2010. године и породица је јако била везана уз преслатку црно-бијелу мачку. Како су касније сазнали, Мими је све ове године била вани. Пролазници су је хранили, а неки људи су јој допуштали да се преко зиме угрије у њиховом стану.

Захваљујући особи која је донијела у склониште и радницима који су се потрудили пронаћи власнике, Мими је сада је поновно са својом породицом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана