Ово су најбоље године за ступање у брак: Уколико се нисте још вјенчали можда је ваш воз прошао

ГС
Ово су најбоље године за ступање у брак: Уколико се нисте још вјенчали можда је ваш воз прошао

Стручњаци сматрају да је идеално вријеме у животу да се скрасите тренутак у којем сте већ завршили своје образовање и започели каријеру.

Радећи заједно на проналажењу најбољег момента за ступање у брак, математика и наука дошли су до правила ‘37 посто’. Према овом алгоритму, најбоље вријеме за одлазак до олтара је 26 година.

Вјенчати се с 26 година очито је идеално, према стручњацима. Број долази из књиге ‘Алгоритхмс то Ливе Бy: Тхе Цомпутер Сциенце оф Хуман Децисионс’ коју су написали новинар Брајан Кристијан и когнитивни научник Том Грифитс. Према књизи, већина доноси најбоље одлуке након прегледавања ‘37 посто опција’.

Користе се примјером провјере кандидата за посао и тврде да би након прегледавања 37 посто оних који су се пријавили, имало смисла да изаберу кандидата који је квалификован без даљег тражења.Аутори студије кажу да у овом тренутку кандидати имају довољно информација да направе добар избор, али не и превише да би били оптерећени неодлучношћу. Двојац иде и даље, па кажу да ово правило функционише и при одабиру партнера. Распон у којем се обично тражи љубав је између 18-40, а 37 посто је 26. Након тога, квалитет опција почиње да опада.

Многи стручњаци се слажу да су касне двадесете најбоље вријеме за вјенчање. Психолог Вајат Фишер каже да је ово вријеме у животу толико идеално да се скрасите зато што је то тренутак у којем сте већ завршили своје образовање и започели каријеру.

Социјална радница Келси Торгерсон каже да је важно да причекати да се људски мозак у потпуности развије како би се пронашао животни партнер, а то није све до 25. године, преноси Жена Блиц.

– Вјерујем да је најбоље причекати до тада. Такође је важно да искусите препреке с партнером које свладавате, па ако имате љубав из средње школе, требали бисте да видите како се вас двоје носите с факултетом, даљином, студирањем у иностранству или проналаском посла. Желите да знате да имате стратегије управљања сукобима за здрав, успјешан брак у будућности – објашњава Келси.

Вина Колинс, терапеуткиња за односе, мисли да је магични број заправо 28

– У свом искуству открила сам да је најбоља доб за удају за жене у САД 28 година. У доби од 28 моје будуће невјесте показују самосвијест и повјерење у свој избор. Већина 28-годишњака имала је времена да успјешно истражи ко су на личној и професионалној страни, откриле су квалитете које највише желе код животног партнера и научиле из грешака које су правиле у претходним везама – објашњава Вина.А за мушкарце, Колинс мисли да је магични број 32.

– Чекање до 32. даје мушкарцима прилику да се смјесте у каријери и потенцијално наставе професионално да напредују прије него што се вјенчају. Такође им даје прилику да се друштвено и емоционално развију кроз самосталан живот и забављање. До 32. многи мушкарци су провели довољно времена на друштвеној сцени да би могли да донесу праву одлуку о уласку у брачни живот. Они такође имају трезну перспективу о рађању дјеце и њиховој улози у суродитељству. То погодује цјелокупном здрављу везе – појашњава.

Иако се цијела ова ствар чини прилично легитимном када је поткована науком и математиком, још увијек не постоји сигуран начин да се сазна идеалан моменаст за успјешан брак – све је то релативно, преноси YоурТанго.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана